• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Nieuws

Samenwerken aan de Oranjebuurt

Geschreven op

Helpt Elkander gaat de Oranjebuurt verbeteren en vernieuwen. De woningen zijn niet meer van deze tijd; ze tochten, hebben enkel glas, zijn niet geïsoleerd en vertonen vocht en schimmel. Een deel van de woningen is in slechte staat, andere kunnen met groot onderhoud weer voor lange tijd mee. Daarom gaat Helpt Elkander een deel van de woningen vervangen door middel van sloop/nieuwbouw, bij een an...

Lees meer »

Helpt Elkander wil vluchtelingen opvangen

Geschreven op

Voor noodopvang van Oekraïnse vluchtelingen stellen wij het schoolgebouw aan de Vrouwkensakker beschikbaar. Wij hebben deze locatie aangemeld bij de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost. Die heeft vanuit het Rijk de opdracht gekregen om samen met de gemeenten te zorgen voor 1.000 opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne. De vluchtelingen worden over de regio verdeeld. N

Lees meer »

Kantoor weer geopend!

Geschreven op

Ons kantoor is weer geopend. Welkom terug! De bezoektijden zijn weer als vanouds: op donderdag van 8.30 tot 12.00 uur kunt u zonder afspraak terecht. Wilt u op andere dagen komen, dan kan dat nadat u een afspraak heeft gemaakt, Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Aanvullende maatregelen Het virus is nog niet weg.

Lees meer »

Huurders van Helpt Elkander hebben een streepje vóór

Geschreven op

Tenminste bij het kopen van een bestaande sociale huurwoning die voor verkoop gelabeld is. Huurders hebben de mogelijkheid om die tegen taxatiewaarde te kopen. Uiteraard zitten daar spelregels aan. Zo moet u uw interesse voor het kopen van een bestaande sociale huurwoning kenbaar gemaakt hebben aan onze makelaar. En u bent minstens één jaar aansluitend huurder van uw huidige woning. D

Lees meer »

Zo'n 1.300 woningen krijgen nieuwe rookmelders

Geschreven op

Vanaf 1 juli 2022 is het in woningen verplicht om goedgekeurde rookmelders te hebben hangen. Gelukkig hoeft u daar als huurder niet zelf voor te zorgen. Dat gaat Helpt Elkander voor u doen. We hebben Elektrotechnisch Buro Van Keulen uit Nuenen geselecteerd om onze woningen te voorzien van nieuwe rookmelders. Dat gebeurt in de periode van maart tot en met juni.

Lees meer »

Woningcorporaties slaan handen ineen voor woningbouwopgave Zuidoost-Brabant

Geschreven op

Om de komende raadsperiode het woningtekort aan te pakken in de Metropoolregio Eindhoven (MRE) moet de samenwerking versterkt worden tussen gemeenten en woningcorporaties. Het beschikbaar hebben van voldoende betaalbare huurwoningen is een belangrijke voorwaarde om de regio verder te kunnen laten groeien.

Lees meer »

Ton Streppel overleden

Geschreven op

Met verslagenheid namen wij kennis van het overlijden van onze oud-bestuurder Ton Streppel. Ton was tot juni 2021 gedurende 11 maanden interim-bestuurder bij Helpt Elkander. In die korte tijd heeft hij de organisatie op uitstekende wijze geleid en een goede basis gelegd voor zijn opvolger. Wij hebben hem leren kennen als een zeer kundig man met een groot hart voor de volkshuisvesting.

Lees meer »

Nieuwsbrief december

Geschreven op

In de week van 21 december ontvangen alle huurders van Helpt Elkander weer een nieuwsbrief op de deurmat. Helpt Elkander en het Huurdersplatform brengen deze nieuwsbrief gezamenlijk uit om huurders te informeren over belangrijke onderwerpen. Wilt u de voorgaande nieuwsbrieven nog eens lezen? U vindt ze op onze website.

Lees meer »

Prestatieafspraken 2022-2026

Geschreven op

Zoals elk jaar maken we samen met de gemeente Nuenen, de overige in Nuenen werkzame corporaties (Woonbedrijf, Woonzorg Nederland en Wooninc.) en de huurdersorganisaties prestatieafspraken voor de komende 4 jaar. Dit mede op basis van het door de corporaties en huurdersorganisaties uitgebrachte bod aan de gemeente in juni van dit jaar.

Lees meer »

Aangepaste tijden bereikbaar

Geschreven op

Van maandag 27 t/m donderdag 30 december zijn wij alleen in de ochtend (tot 12.00 uur) telefonisch bereikbaar. Spoedeisende reparatieverzoeken kunt u 24 uur per dag aan ons doorgeven via (040) 283 45 08. Wij wensen u fijne feestdagen en een gezond 2022!

Lees meer »

Webdesign: De Geus Internet