• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Woningruil

Als u een woning huurt bij Helpt Elkander, kunt u van woning ruilen met een huurder van iedere verhuurder binnen Nederland. Tenminste, als u daarvoor beiden toestemming hebt gekregen van de verhuurder(s). Ook woningruil binnen het woningbestand van Helpt Elkander is mogelijk. 

Ruilpartners

Als u een ruilpartner heeft gevonden, dan kunt u de ruil digitaal bij ons aanvragen. Vindt u het handiger om het formulier te downloaden en dan in te vullen? Dat kan ook. Uw ruilpartner vraagt de ruil aan bij zijn of haar verhuurder. 

Voorwaarden woningruil

Voor het ruilen van uw woning gelden de volgende voorwaarden. Wij raden u aan om deze voorwaarden goed te lezen voordat u uw woning gaat ruilen.

Beoordeling

Zodra u een verzoek voor toestemming heeft ingediend, bekijken wij of u en uw ruilpartner voldoen aan de voorwaarden. En of de woning die u van ons huurt in goede staat verkeert. Onze woonconsulent maakt afspraken met u over de oplevering en eventuele herstelwerkzaamheden. Helpt Elkander bevestigt dit aan de toekomstige huurder(s) en spreekt af wanneer de huurovereenkomst kan worden getekend. Vergeet niet dat u de huur van uw woning dan nog schriftelijk moet opzeggen. De ruilkandidaat krijgt een huurovereenkomst voor minstens 1 jaar. Daarna gaat de huurovereenkomst stilzwijgend over in een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Webdesign: De Geus Internet