• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Woningruil

Als u een woning huurt bij Helpt Elkander, kunt u van woning ruilen met een huurder van iedere verhuurder binnen Nederland. Tenminste, als u daarvoor beiden toestemming hebt gekregen van de verhuurder(s) en voldoet aan de voorwaarden zoals een passend inkomen. Ook woningruil binnen ons woningbestand is mogelijk.

Ruilpartners

Op www.woningruil.nl vindt u advertenties van mensen die hun huurwoning te ruil aanbieden. U kunt daar ook zelf uw huurwoning aanbieden. Als u een ruilkandidaat heeft gevonden, vraagt u de ruil schriftelijk bij ons aan via het aanvraagformulier woningruil. Uw ruilpartner vraagt de ruil aan bij zijn of haar verhuurder. Houd daarbij in ieder geval rekening met de volgende zaken:

Beoordeling

Zodra u een verzoek voor toestemming heeft ingediend, bekijken wij of uw ruilpartner voldoet aan de voorwaarden en of de woning die u van ons huurt in goede staat verkeert. Onze woonconsulent maakt dan afspraken met u over de oplevering en eventuele herstelwerkzaamheden. Helpt Elkander bevestigt dit aan de toekomstige huurder(s) en spreekt af wanneer de huurovereenkomst kan worden getekend. Vergeet niet dat u de huur van de woning dan nog schriftelijk moet opzeggen.

Webdesign: De Geus Internet