• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Woningruil

Als u een woning huurt bij Helpt Elkander, kunt u van woning ruilen met een huurder van iedere verhuurder binnen Nederland. Tenminste, als u daarvoor beiden toestemming hebt gekregen van de verhuurder(s). Ook woningruil binnen het woningbestand van Helpt Elkander is mogelijk. Op www.woningruil.nl vindt u meer informatie over ruilwoningen.

Ruilpartners

Als u een ruilpartner heeft gevonden, dan kunt u de ruil digitaal bij ons aanvragen. Vindt u het handiger om het formulier te downloaden en dan in te vullen? Dat kan ook. Uw ruilpartner vraagt de ruil aan bij zijn of haar verhuurder. Op www.woningruil.nl vindt u advertenties van mensen die hun huurwoning te ruil aanbieden. U kunt daar ook zelf uw huurwoning aanbieden. 

Voorwaarden woningruil

Voor het ruilen van uw woning gelden de volgende voorwaarden. Wij raden u aan om deze voorwaarden goed te lezen voordat u uw woning gaat ruilen.

Beoordeling

Zodra u een verzoek voor toestemming heeft ingediend, bekijken wij of u en uw ruilpartner voldoen aan de voorwaarden. En of de woning die u van ons huurt in goede staat verkeert. Onze woonconsulent  maakt afspraken met u over de oplevering en eventuele herstelwerkzaamheden. Helpt Elkander bevestigt dit aan de toekomstige huurder(s) en spreekt af wanneer de huurovereenkomst kan worden getekend. Vergeet niet dat u de huur van uw woning dan nog schriftelijk moet opzeggen. De ruilkandidaat krijgt een huurovereenkomst voor minstens 1 jaar. Daarna gaat de huurovereenkomst stilzwijgend over in een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Webdesign: De Geus Internet