• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Onderhoudstips

Goed ventileren en kleine herstelwerkzaamheden zoals het bijvullen van uw cv-ketel behoren tot het onderhoud dat u als huurder zelf moet doen. Hieronder vindt u onderhoudstips en uitleg voor het uitvoeren van enkele van deze kleine werkzaamheden. Bekijk de filmpjes of klik op het onderwerp om een document te openen.

Ventileren

Goed ventileren is nodig voor gezonde lucht in huis. Als u niet goed ventileert, kan er schimmel ontstaan in uw woning.

Dubbel glas en toch condens op de ramen?

Condens aan de buitenkant van de kozijnen kan onaangenaam zijn, maar in werkelijkheid is het een teken dat uw kozijnen uitstekend isoleren. De buitenste glasplaat wordt namelijk niet opgewarmd door de warmte van binnen, wat dus ook betekent dat de warmteverliezen naar buiten toe gering zijn. De koude en vochtige lucht van buiten beslaat het glas bij de eerste zonnestralen, maar verdwijnt weer zodra de buitenste glasplaat mee opgewarmd is.

Condens aan de binnenkant van de kozijnen is in de meeste gevallen te wijten aan te weinig ventilatie. Tijdens onze dagelijkse activiteiten produceren wij een hoop vocht, door bijvoorbeeld alleen al uit te ademen. De luchtvochtigheid in de woning stijgt en de ramen beslaan. Goed ventileren is dan ook de boodschap! Heeft u dit filmpje al bekeken?

Storing aan uw cv-installatie

Met het 10-stappenplan en de vul- en ontluchtinstructie verhelpt u de meest voorkomende storingen.
Komt u er niet uit? Neem dan contact op met: Breman, telefoonnummer (0900) 821 21 74.

Bijvullen en ontluchten cv-installatie

Verstoppingen

Geborrel uit de gootsteen, een toilet dat wel érg traag doorloopt en een douche die overstroomt? Dan is uw afvoer waarschijnlijk verstopt.
Lees hier enkele tips hoe u verstopping kunt voorkomen. Lukt het u niet de verstopping op te lossen? Neem dan contact op met: C.O.R. Rioolontstoppingsbedrijf via telefoonnummer (040) 283 60 43.

Loden leidingen

In de media is veel aandacht voor de mogelijke aanwezigheid van loden drinkwaterleidingen. Al jaren geleden zijn wij begonnen met het vervangen van deze leidingen. Voor zover wij weten, zijn er in onze woningen geen loden drinkwaterleidingen meer aanwezig.
Loden leidingen werden toegepast in bepaalde woningen die gebouwd zijn vóór 1960. Vanaf 1960 zijn er geen loden leidingen meer gebruikt in de bouw. Bij onze woningen die gebouwd zijn vóór 1960 zijn inmiddels (voor zover al aanwezig) alle loden leidingen verwijderd.
Als u toch zelf graag wilt controleren of u wel of niet een loden leiding heeft, vindt u op de website van Vitens een handig filmpje over hoe u dit kunt controleren.
Twijfelt u over loden leidingen? Neem dan gerust contact met ons op. We komen graag bij u langs om het na te kijken.

Waterleiding van koper Waterleiding van lood
Waterleiding van koper                                 Waterleiding van lood

 

Webdesign: De Geus Internet