• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Pilot doorstroming

Mensen worden ouder en moeten langer thuis blijven wonen. De zorg wordt duurder en het tekort aan zorgpersoneel groter. Dus hoe moet het dan als u hulpbehoevender wordt? Denkt u daar wel eens over na?

Wij starten in januari 2024 met een pilot. Huurders van 65 jaar en ouder die nu in een grote eengezinswoning wonen, kunnen met voorrang doorstromen naar een passende gelijkvloerse woning. Daardoor ontstaan er weer mogelijkheden voor gezinnen om door te stromen naar een grote eengezinswoning. Vóór het einde van dit jaar evalueren we deze pilot en dan bepalen we wat ons definitieve doorstroombeleid wordt.

Download de flyer

De pilot doorstroming loopt van 1 januari t/m 31 december 2024

Met deze regeling proberen wij een verhuistreintje in gang te zetten. Wij hopen dat zowel huurders als woningzoekenden daarvan kunnen profiteren. Als een senior vanuit een ruime eengezinswoning verhuist naar een gelijkvloers appartement, komt er woonruimte vrij voor een jong gezin. En dat gezin laat waarschijnlijk weer een kleinere woning achter voor een starter.

Voorwaarden om mee te doen

  1. U bent huurder van Helpt Elkander.
  2. Minimaal 1 persoon van het huishouden is 65 jaar of ouder. Staat die persoon niet op het contract, dan moet die minimaal 2 jaar op het adres ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen (BRP).
  3. Er zijn geen thuiswonende kinderen; de woning blijft leeg achter.
  4. U laat een eengezinswoning met minimaal 3 slaapkamers achter.
  5. Het inkomen is passend (2024: max. € 47.699 *) als u alleen woont en € 52.671 *) als u samenwoont).
  6. De woning is niet gelabeld voor verkoop of sloop.
  7. Er is geen huurachterstand en/of sprake van overlast.

*) De inkomensgrenzen worden elk jaar aangepast.

Zo gaat het in zijn werk

Heeft u interesse en voldoet u aan de voorwaarden? Meld u zich dan telefonisch of per e-mail aan voor de pilot doorstroming.  

Gelabelde woningen

We hebben in totaal 272 woningen in verschillende huurprijs- categorieën gelabeld voor de pilot doorstroming. Zo is er voor elke doelgroep een passende woning.                   

Huurprijs tot € 650,43  

aantal woningen

Sien de Grootstraat

23

Hugo Brouwerhof

42

Jo van Dijkhof

59

Lindenhof (laagbouw)

36

Zuster Celinehof

18

Wederikdreef (nieuwbouw 2025)

4

Huurprijs tot € 697,07

 

Jo van Dijkhof

13

Raessenshof

26

Van Brunschothof

16

Huurprijs tot € 879,66

 

Raessenshof 

18

Van Brunsschothof

5

Huurprijs boven € 879,66

 

Jo van Dijkhof (penthouse)

12

Goed om te weten

Inschrijven als woningzoekende

Staat u nog niet ingeschreven als woningzoekende bij Wooniezie? Doe dit dan alsnog. Ook als u nu nog niet op zoek bent naar een andere woning. Als u ingeschreven staat als woningzoekende, bouwt u wachttijd op. Op het moment dat u wél een andere woning zoekt, heeft u daarmee meer kans op een huurwoning die goed bij u past. www.wooniezie.nl

Meer weten?

Neemt u dan contact op met een van de medewerkers van Team Wonen. U bereikt die telefonisch via (040) 283 45 08 of per e-mail: wonen@helpt-elkander.nl

Webdesign: De Geus Internet