• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

BuurtWhatsApp

U kunt als inwoner van de gemeente Nuenen eenvoudig een bijdrage leveren aan het veiliger maken van uw eigen leefomgeving door lid te worden van een BuurtWhatsApp-groep. In Nuenen zijn inmiddels al vele tientallen BuurtWhatsApp-groepen actief.

Het idee is dat buurtbewoners samen goed opletten of er verdachte personen of opvallende dingen in hun buurt voorkomen. Door een WhatAapp-berichtje te sturen, worden alle groepsleden razendsnel geactiveerd om op te letten. Het blijkt dat in buurten waar een BuurtWhatsApp-groep bestaat, het aantal inbraken minder is dan in buurten zonder buurtpreventie. 

Wilt u lid worden van een BuurtWhatsApp-groep?

Wilt u weten of er in uw straat/buurt al een groep actief is? Stuur dan een mail naar gemeentehuis@nuenen.nl. De gemeente kijkt of er in uw straat/buurt al een groep actief is. Als dit zo is, neemt de gemeente contact op met de beheerder van de bestaande groep en zorgt ervoor dat u wordt toegevoegd aan een bestaande groep. Vanwege de privacy van de beheerders van de groepen staan deze gegevens niet op de website van de gemeente.

Zelf een BuurtWhatsApp-groep starten?

Het oprichten van een buurtpreventie WhatsApp-groep wordt vaak door de bewoners van een wijk onderling geregeld. Maak een ronde door de straat/straten die u graag in uw groep zou willen hebben, om het initiatief mondeling toe lichten en zo aansluiting bij uw buurtgenoten te vinden. Nodig vervolgens uw buurtgenoten schriftelijk uit. Op de website van de gemeente staat meer informatie.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op: www.nuenen.nl/buurtwhatsapp.

 

 

Webdesign: De Geus Internet