• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Bouw Wederikdreef officieel van start

Op maandag 11 december werd een klein feestje gevierd op de Wederikdreef in Nuenen. Helpt Elkander markeerde de start van de bouw met een officiële handeling. Patrick Kok, wethouder Wonen en Ruimte van gemeente Nuenen en Sylvester Putters, directeur-bestuurder van Helpt Elkander onthulden het bouwbord op de hoek Wederikdreef/Vallestap. Dat deden zij samen met enkele omwonenden, de voorzitter van het Huurdersplatform en de programmamanager Vastgoed van Lunet. Het bouwbord geeft een impressie van het complex dat het komende jaar op deze plek gaat verschijnen. 

Helpt Elkander realiseert hier 23 zorgwoningen voor Lunet en 18 sociale huurappartementen. De verwachte oplevering is in februari 2025. Bouwbedrijf Peter Peters uit Schaijk gaat de woningen voor Helpt Elkander bouwen. Wij zijn ontzettend blij dat dit project aan de Wederikdreef nu tot uitvoering komt. Want er ligt een grote opgave in Nuenen om de komende jaren netto 325 sociale huurwoningen toe te voegen. Na dit project ligt de focus op de Vinkenhofjes, waar 137 sociale huurappartementen voorzien zijn.

Veel te nat
Helaas was de bouwput op de Wederikdreef nog behoorlijk nat. Daarom kon er niet met grof materieel gewerkt worden. “Ik had graag wat beton gestort,” zei Sylvester Putters in zijn woordje, “maar helaas is de grond veel te nat. We hopen op droger weer, zodat we het gebouw kunnen zien groeien.” In plaats van beton storten, onthulde hij samen met de wethouder en vertegenwoordigers van omwonenden, Huurdersplatform en Lunet het bouwbord. De directeur-bestuurder is blij dat Helpt Elkander, na jaren voorbereiding, nu eindelijk kan gaan bouwen. “We roepen met zijn allen wel dat er gebouwd moet worden, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We zijn gehouden aan allerlei regels en procedures. Gelukkig zetten we met dit project weer een stap om tegemoet te komen aan de grote vraag naar sociale huurwoningen in Nuenen.”

Samenwerking
Het plan voor de Wederikdreef is tot stand gekomen in samenwerking met gemeente Nuenen, Lunet, VFO Architects en Bouwbedrijf Peter Peters. Bij deze startbouwhandeling richtte ook wethouder Kok  het woord tot de aanwezigen, waaronder ook een aantal omwonenden, medewerkers van gemeente Nuenen, leden van het Huurdersplatform en de RvC van Helpt Elkander. Kok: “Al het goede heeft tijd nodig, maar de roep naar een woning voor uw zoon of dochter is nog nooit zo groot geweest. Zij hebben ook recht om zelfstandig te kunnen wonen, en willen niet tot in lengte van dagen elke morgen aan de ontbijttafel van vader en moeder moeten verschijnen. Of oma, die de tuin eigenlijk te groot vindt, maar simpelweg geen appartementje kan vinden. Het college is dan ook zeer blij met de voortgang van meerdere sociale woningbouwprojecten. De Wederikdreef is de eerste in de reeks waar Helpt Elkander en gemeente Nuenen samen hard aan gewerkt hebben om te kunnen realiseren. Door naast elkaar te staan en de samenwerking te blijven versterken, kunnen we snelheid blijven maken om voor onze inwoners te bouwen.”

De commercieel directeur van Bouwbedrijf Peter Peters, Alexander Schoonenberg zei trots te zijn op deze opdracht. “Samen met Helpt Elkander en VFO architecten hebben wij dit project in bouwteam verder uitgewerkt tot aan het definitieve ontwerp. Het is voor ons dan ook een mijlpaal dat we nu met alle partijen de start samen kunnen vieren.”

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet