• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Wet maatschappelijke ondersteuning

De meeste mensen willen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Soms is daar ondersteuning bij nodig. Bijvoorbeeld door ouderdom, een handicap of ziekte.

Gelukkig zijn er vaak familieleden, buren of vrienden die een handje willen helpen. Als deze hulp niet voldoende is, dan kan de gemeente ondersteuning bieden. Dit is geregeld in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).Het Centrum Maatschappelijke Deelname voert deze wettelijke taken uit.

Ondersteuning op maat

Veel mensen vinden het prettig om zoveel mogelijk zelf te blijven doen en zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Vaak is dit mogelijk met kleine hulpmiddelen in huis of wat ondersteuning. Dat kan ook hulp zijn van buren, vrienden of familie. Of van een vrijwilliger. Lukt het niet om uw problemen zelf of met hulp van uw omgeving op te lossen? Dan ondersteunt het CMD u. Zij denkt graag met u mee over een oplossing en begeleidt u naar de juiste organisaties die u kunnen ondersteunen. Bij ondersteuning kunt u denken aan de volgende voorzieningen: huishoudelijke hulp, woningaanpassingen, een rolstoel of scootmobiel, taxivervoer, woonbegeleiding of dagbesteding, mantelzorgondersteuning en beschermd wonen.

Heeft u ondersteuning nodig?

Als u wilt weten of u in aanmerking komt voor hulp, neem dan contact op met het CMD:

Adres: Berg 22c, 5671 CC  NUENEN
Telefoon: (040) 283 16 75
E-mail: cmd@nuenen.nl

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op: www.nuenenhelpt.nl

 

Webdesign: De Geus Internet