• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Huurtoeslag

Afhankelijk van de hoogte van de huurprijs, uw inkomen, vermogen en gezinssamenstelling komt u in aanmerking voor huurtoeslag.

Proefberekening maken

Op de website van de Belastingdienst kunt u een proefberekening maken. Dan ziet u meteen of u recht heeft op huurtoeslag. Voor het maken van de proefberekening heeft u een aantal gegevens nodig. Zoals uw huurprijs, uw laatste inkomstenbelastingaangifte en bijbehorende (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting. Heeft u geen aangifte inkomstenbelasting gedaan, gebruik dan een recente jaaropgave of loonstrook. Bent u getrouwd of is er iemand met wie u samenleeft, dan is dat uw toeslagpartner. Dat kunnen ook verdienende kinderen zijn. U heeft hun gegevens dan ook nodig.

Als u vervolgens alle vragen beantwoordt, berekent het systeem op basis van de ingegeven informatie of u huurtoeslag kunt krijgen.

Huurtoeslag aanvragen

Huurtoeslag vraagt u aan via de website van de Belastingdienst. Of u vraagt naar een aanvraagformulier via de Belastingtelefoon: 0800 05 43 (gratis).

Wijzigingen doorgeven

U hoeft maar 1 keer huurtoeslag aan te vragen. Daarna krijgt u elk jaar automatisch de 'voorschotbeschikking' voor het volgende jaar van de Belastingdienst. Controleer de gegevens op uw beschikking goed. Kloppen die niet, geef dat dan meteen door aan de Belastingdienst. Ook als in de loop van het jaar uw inkomen of woonsituatie verandert. Zo voorkomt u dat u teveel huur betaalt of dat u opeens veel terug moet betalen.

Webdesign: De Geus Internet