• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Woningaanbod

Bent u op zoek naar een huurwoning in de gemeente Nuenen? Hiervoor kunt u onder andere terecht bij Woningstichting Helpt Elkander. Wij verhuren ongeveer 1.350 woningen in Nuenen, Nederwetten, Gerwen en Eeneind. Wij adverteren onze vrijkomende woningen niet op onze eigen website, maar op wooniezie.nl. Een website die we delen met woningcorporaties in de regio Eindhoven-Helmond. Zo heeft u op één website het complete aanbod van beschikbare huurwoningen, koopwoningen, garages, bedrijfsruimtes en nieuwbouwprojecten in de regio én heeft u meer keuze.

Om te kunnen reageren op een beschikbare woning, moet u als woningzoekende inschrijven op wooniezie.nl. 
We bieden onze woningen op verschillende manieren aan. Dit staat bij de advertentie:

Helpt Elkander heeft vanaf januari 2024 183 woningen gelabeld voor loting, waarvan 84 woningen voor jongeren tot 23 jaar.
Hier vindt u het overzicht van de voor loting gelabelde woningen.

Bij loting speelt inschrijftijd geen rol en maakt iedereen dus evenveel kans op de woning. Wij sluiten urgent woningzoekenden uit voor woningen die geadverteerd worden via het lotingmodel. Zij kunnen wel reageren op ons bezit dat geadverteerd wordt via het model ‘inschrijfduur'.


Zoekt u tijdelijk een woning?

Heeft u snel een betaalbare woning nodig? Misschien kunnen wij u helpen. In de Oranjebuurt in Nuenen verhuren wij woningen met een tijdelijk huurcontract via Wooniezie. Het gaat om vrijkomende woningen die op de planning staan om gesloopt te worden.

Wat betekent een tijdelijk huurcontract?
Het gaat om een huurcontract op grond van de Leegstandswet. Het huurcontract duurt minimaal 6 maanden. Daarna kan de huurder of Helpt Elkander het contract opzeggen. De huurder heeft één maand opzegtermijn en Helpt Elkander 3 maanden. Bij het afsluiten van het huurcontract is grofweg bekend per wanneer de woning weer leeg aan ons moet worden opgeleverd.

Er geldt wel een aantal voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor deze tijdelijke woonruimte, gelden de volgende voorwaarden:
• uw huishouden bestaat uit maximaal 2 personen;
• u heeft een vast inkomen uit werk of een uitkering;
• u mag geen huurschuld hebben;
• u mag geen overlastverleden hebben;
• een eventuele scheiding dient definitief te zijn;
• er mag geen sprake zijn van inwonende kinderen.
En verder gelden alle spelregels van Wooniezie, inclusief het passend toewijzen.

Als u aan alle voorwaarden voldoet, vindt eerst nog een kennismakingsgesprek plaats
In onze aanbiedingsbrief leest u welke gegevens u moet aanleveren. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken wij de mogelijkheden voor het huren van een tijdelijke woning. De huurprijs per woning kan verschillen.

---- INWONERS UIT GEMEENTE NUENEN KRIJGEN VOORRANG ----


Let ook op de volgende zaken

• Stel dat u een uitkering ontvangt van de Sociale Dienst, dan eindigt die uitkering als u naar een andere gemeente verhuist.
• Meldt u een cliënt aan die u begeleidt, dan gaan wij ervan uit dat u garant staat voor deze cliënt en dat de cliënt in staat is zelfstandig een woning te huren.
• Heeft u schulden en gaat u zich melden bij schuldsanering, bewindvoering of een budgetkantoor, dan kan er pas een woonaanbod gedaan worden wanneer dit traject afgerond is en/of uitspraak is gedaan door de rechter voor toewijzing aan een bewindvoerder.

Wilt u meer weten over deze tijdelijke verhuur?
Neemt u dan contact op met een van onze woonconsulenten via (040) 283 45 08 of per e-mail: wonen@helpt-elkander.nl.


Ik zoek een garage

Vrijkomende garageboxen en parkeerplaatsen adverteren wij ook op Wooniezie.nl. Om hierop te kunnen reageren moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij Wooniezie. 
Huurders die dichtbij de betreffende garagebox of parkeerplaats wonen, krijgen voorrang bij de toewijzing van de garagebox of parkeerplaats. Bestaat onder hen geen belangstelling, dan wordt er geloot onder de andere gegadigden.

Heeft u nog vagen? Neem gerust contact met ons op via (040) 283 45 08

Ook kunt u bij ons terecht voor vragen over de website www.wooniezie.nl.

 

Webdesign: De Geus Internet