• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Woningaanbod

Ik wil huren

Bent u op zoek naar een huurwoning in de gemeente Nuenen? Hiervoor kunt u onder andere terecht bij Woningstichting Helpt Elkander. Wij verhuren ongeveer 1.350 woningen in Nuenen, Nederwetten, Gerwen en Eeneind.

Wij adverteren onze vrijkomende woningen niet op onze eigen website, maar op wooniezie.nl. Een website die we delen met woningcorporaties in de regio Eindhoven-Helmond. Zo heeft u op één website het complete aanbod van beschikbare huurwoningen, koopwoningen, garages, bedrijfsruimtes en nieuwbouwprojecten in de regio én heeft u meer keuze.

Om te kunnen reageren op een beschikbare woning, moet u als woningzoekende inschrijven op wooniezie.nl.


Zoekt u tijdelijk een woning?

Heeft u snel een betaalbare woning nodig? Misschien kunnen wij u helpen. In de Oranjebuurt in Nuenen verhuren wij woningen met een tijdelijk huurcontract via Wooniezie. Het gaat om vrijkomende woningen die op de planning staan om gesloopt te worden.

Wat betekent een tijdelijk huurcontract?
Het gaat om een huurcontract op grond van de Leegstandswet. Het huurcontract duurt minimaal 6 maanden. Daarna kan de huurder of Helpt Elkander het contract opzeggen. De huurder heeft één maand opzegtermijn en Helpt Elkander 3 maanden. Bij het afsluiten van het huurcontract is grofweg bekend per wanneer de woning weer leeg aan ons moet worden opgeleverd.

Er geldt wel een aantal voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor deze tijdelijke woonruimte, gelden de volgende voorwaarden:
• uw huishouden bestaat uit maximaal 2 personen;
• u heeft een vast inkomen uit werk of een uitkering;
• u mag geen huurschuld hebben;
• u mag geen overlastverleden hebben;
• een eventuele scheiding dient definitief te zijn;
• er mag geen sprake zijn van inwonende kinderen.
En verder gelden alle spelregels van Wooniezie, inclusief het passend toewijzen.

Als u aan alle voorwaarden voldoet, vindt eerst nog een kennismakingsgesprek plaats
In onze aanbiedingsbrief leest u welke gegevens u moet aanleveren. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken wij de mogelijkheden voor het huren van een tijdelijke woning. De huurprijs per woning kan verschillen.

---- INWONERS UIT GEMEENTE NUENEN KRIJGEN VOORRANG ----


Let ook op de volgende zaken

• Stel dat u een uitkering ontvangt van de Sociale Dienst, dan eindigt die uitkering als u naar een andere gemeente verhuist.
• Meldt u een cliënt aan die u begeleidt, dan gaan wij ervan uit dat u garant staat voor deze cliënt en dat de cliënt in staat is zelfstandig een woning te huren.
• Heeft u schulden en gaat u zich melden bij schuldsanering, bewindvoering of een budgetkantoor, dan kan er pas een woonaanbod gedaan worden wanneer dit traject afgerond is en/of uitspraak is gedaan door de rechter voor toewijzing aan een bewindvoerder.

Wilt u meer weten over deze tijdelijke verhuur?
Neemt u dan contact op met een van onze woonconsulenten via (040) 283 45 08 of per e-mail: wonen@helpt-elkander.nl.


Ik zoek een garage

Vrijkomende garageboxen en parkeerplaatsen adverteren wij ook op Wooniezie.nl. Om hierop te kunnen reageren moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij Wooniezie. 
Huurders die dichtbij de betreffende garagebox of parkeerplaats wonen, krijgen voorrang bij de toewijzing van de garagebox of parkeerplaats. Bestaat onder hen geen belangstelling, dan wordt er geloot onder de andere gegadigden.

Ik wil kopen

Huurwoningen te koop

Helpt Elkander heeft een aantal van haar bestaande woningen aangewezen voor verkoop. Op het moment dat één van deze woningen vrijkomt, bieden wij die woning te koop aan via Van Santvoort Makelaars B.V.

Huurders van Helpt Elkander krijgen voorrang om zo’n woning te kopen tegen taxatiewaarde
Op deze manier bevordert Helpt Elkander de doorstroom op de sociale huurmarkt en het vergroot de kans van huurders om tot aankoop van een woning over te gaan. Let op, huurders met een overeenkomst in het kader van de leegstandswet zijn hiervoor uitgesloten.

Heeft u interesse in het kopen van een huurwoning?
Dan is het belangrijk dat u die interesse kenbaar maakt bij Van Santvoort Makelaars B.V., de Berg 2-4 in Nuenen (T 040-283 37 08). U kunt ook een e-mail sturen naar: info@nuenen.vansantvoort.nl. Vermeld daarbij dat u huurder bent van Helpt Elkander en dat u interesse heeft in het kopen van een huurwoning. Geef ook uw persoonsgegevens door: naam, telefoonnummer, adres en geboortedatum.

U komt op een mailinglijst van de makelaar
Zodra er een woning vrijkomt die aangewezen is voor verkoop, krijgt u een e-mailbericht van Van Santvoort. En daar kunt u dan op reageren. Wij publiceren de verkoopwoningen niet op onze website.

De volgende spelregels zijn van toepassing bij deze voorrangsregeling:

Wilt u uw financiële mogelijkheden weten?
Dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken met een medewerker van Intersant. Die kan u voorzien van een onafhankelijk advies.

Koopgarantwoningen

Helpt Elkander heeft in het verleden 53 woningen verkocht onder de Koopgarantvoorwaarden. Bij verhuizing koopt Helpt Elkander de woning weer terug.
In 2019 zijn wij met gemeente Nuenen en de CPO-verenigingen overeengekomen de woningen na terugkoop niet meer te verkopen onder Koopgarantvoorwaarden. De woningen worden eerst tegen taxatiewaarde aangeboden aan huurders die daarvoor bij de makelaar interesse hebben getoond. Als daar geen verkoop uit voortkomt, worden de woningen vrij in de markt verkocht via de hiervoor genoemde makelaar.

Heeft u nog vagen? Neem gerust contact met ons op via (040) 283 45 08

Ook kunt u bij ons terecht voor vragen over de website www.wooniezie.nl.

 

Webdesign: De Geus Internet