• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Woning aanpassen

Als u uw woning wilt aanpassen aan uw persoonlijke smaak, geven wij u daarvoor de ruimte. Het is uw woning en daar mag u een fijn thuis van maken. U kunt de woning van binnen schilderen, behangen en stofferen zoals u zelf wilt. En misschien wilt u wel een mooiere badkamer, een aanbouw of extra toilet? Ook dat is mogelijk. ​Er is een aantal (wettelijke) regels waaraan u zich moet houden als het gaat om het aanpassen van uw woning.

Voor bepaalde aanpassingen in uw woning heeft u onze toestemming nodig

Voor aanpassingen die niet zonder noemenswaardige kosten in de originele staat teruggebracht kunnen worden, vraagt u toestemming aan. Zo’n aanpassing noemen wij een ZAV. Dat staat voor Zelf Aangebrachte Voorziening.

Toestemming vraagt u schriftelijk bij ons aan

U vult het Aanvraagformulier voor het zelf aanpassen van uw woning in. U stuurt dat naar ons toe en dan nemen wij uw aanvraag in behandeling. Afhankelijk van het soort aanpassing ontvangt u een brief met goedkeuring of wij nemen contact met u op. Als u onze goedkeuring heeft ontvangen, kunt u aan de slag.

Bij het beoordelen van uw aanvraag tot aanpassen van de woning kijken we of de aanpassing volgens de geldende voorwaarden gemaakt kan worden. Wij geven dan ook aan of u de aanpassing zo mag laten zitten als u verhuist of dat u de aanpassing moet verwijderen. Voor sommige aanpassingen kunt u een vergoeding krijgen op het moment dat u de woning verlaat, tenminste als aan alle voorwaarden is voldaan.

Onderhoud aan uw eigen woningaanpassing

Wanneer u zelf uw woning aanpast, bent u automatisch verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties aan de door u aangebrachte voorziening. Ook bent u aansprakelijk voor eventuele schade die wordt veroorzaakt door het aanpassen van uw woning.

Webdesign: De Geus Internet