• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Geslaagde middag voor bewoners Sien de Grootstraat

Op 20 februari 2024 organiseerde Helpt Elkander een middag voor de huurders van het complex aan de Sien de Grootstraat. Doel was het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen bij de bewoners in huis. Denk daarbij onder meer aan het vervangen van gloeilampen door ledlampen en het plakken van radiatorfolie. Voor veel ouderen is dit best wel een lastig klusje.

Helpt Elkander doet dat niet alleen; zij werkt daarbij samen met Jos Habraken, promotor duurzaamheid bij gemeente Nuenen. Hij kan de hulp inschakelen van vrijwilligers die zijn opgeleid tot bespaarcoaches. Alle materialen worden gratis ter beschikking gesteld, dus het kost de bewoners niets.  

Goede opkomst
Meer dan de helft van de bewoners van het complex aan de Sien de Grootstraat reageerde positief op de uitnodiging. Om 14.00 uur waren zo’n 12 bewoners aanwezig bij de aftrap met een kopje koffie/thee in de binnenruimte van het complex. Daarna gingen de bespaarcoaches en medewerkers van Helpt Elkander in tweetallen bij de bewoners in de woning kijken en waar nodig werden kleine maatregelen aangebracht. Een aantal bewoners was al goed bezig geweest en had zelf al een aantal maatregelen getroffen.

Niet thuis?
Bewoners die niet aanwezig konden zijn, worden op een later moment nog door de bespaarcoaches bezocht.

Geslaagd
Helpt Elkander kijkt terug op een geslaagde middag. Zij heeft uiteindelijk 2/3 van de bewoners met deze actie kunnen bereiken. Al twee keer eerder organiseerde Helpt Elkander zo’n zelfde middag; bij de complexen Hugo Brouwerhof en Zuster Celinehof/Bernhardstraat. Ook deze bewoners profiteren nu van de aangebrachte energiebesparende maatregelen. Goed voor de portemonnee en heel belangrijk, ook voor het milieu!

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet