• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Buurtbemiddeling

U deelt uw woonomgeving met veel andere mensen. Mensen met allemaal hun eigen gewoontes, leeftijd, gezinssamenstelling, cultuur, dagindeling, karakter en hobby's. Dat is vaak gezellig, maar verschillen in leefgewoontes kunnen ook leiden tot irritaties.

Probeer er eerst zelf uit te komen

Prettig samenleven kan wanneer u rekening met elkaar houdt en elkaar de ruimte geeft. Als u toch geïrriteerd raakt door het gedrag van uw buren, dan is een goed gesprek vaak al genoeg om het probleem op te lossen. In veel gevallen zijn mensen zich er helemaal niet van bewust dat zij overlast veroorzaken en zo kan het zijn dat ook u, zonder dat u het weet, zorgt voor ergernis. In een gesprek kunt u proberen afspraken te maken.

Gratis hulp van Buurtbemiddeling

Vindt u het lastig om buurtgenoten aan te spreken? Of kunt u wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling. U krijgt gratis tips en hulp van getrainde vrijwilligers. Op die manier lukt het vaak om samen met uw buren tot een oplossing te komen.

Wat doen buurtbemiddelaars?

Buurtbemiddelaars zijn getrainde vrijwilligers. Ze helpen buren om weer met elkaar in gesprek te gaan en samen naar oplossingen te zoeken. Ze luisteren naar het verhaal van beide partijen en nodigen buren op een neutrale plek uit om met elkaar te praten. Ze oordelen niet over de schuldvraag en hebben een geheimhoudingsplicht.

Voor wie is buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling is voor alle inwoners die een betere verstandhouding willen hebben met hun buren. Buurtbemiddeling is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Beide buren denken zelf mee over mogelijke oplossingen en werken hieraan mee. Buurtbemiddeling is gratis.
LEVgroep heeft buurtbemiddelaars in Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Nuenen.

Contactgegevens

U bereikt de vrijwilligers van Buurtbemiddeling in Nuenen via: (0492) 59 89 89.
Of per e-mail: bbdommelvallei@levgroep.nl.

Meer informatie

Meer informatie vindt u in de folder over Buurtbemiddeling.

Webdesign: De Geus Internet