• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Nieuws

Beleid zonnepanelen klaar in februari 2023

Geschreven op

De laatste tijd krijgen wij veel vragen van huurders over het plaatsen van zonnepanelen. Of Helpt Elkander dat gaat doen of dat huurders die zelf mogen plaatsen. Voorlopig gaan we nog niet collectief zonnepanelen plaatsen. En wij geven nu ook geen toestemming om zelf zonnepanelen te plaatsen. Maar de komende maanden gaan we wél werken aan een zonnepanelenbeleid.

Lees meer »

Huurwoningen voorzien van nieuwe rookmelders

Geschreven op

Vanaf 1 juli 2022 is het in woningen verplicht om goedgekeurde rookmelders te hebben hangen. Gelukkig hoefden onze huurders daar niet zelf voor te zorgen. Dat hebben wij voor hen gedaan. Zonder daarvoor een vergoeding te vragen. Elektrotechnisch Buro Van Keulen uit Nuenen was geselecteerd om de 1.350 huurwoningen te voorzien van nieuwe rookmelders. In een paar maanden tijd was de klus geklaard.

Lees meer »

Woningen in Bernhardstraat verduurzaamd

Geschreven op

De onderhoudswerkzaamheden aan 22 woningen in de Bernhardstraat zijn succesvol afgerond. Behalve groot onderhoud zijn er ook verduurzamingsmaatregelen getroffen. De woningen zijn nu goed geïsoleerd en voorzien van mechanische ventilatie. De bestaande kozijnen zijn vervangen door kunststof kozijnen met HR++ glas en er zijn nieuwe cv-ketels geplaatst.

Lees meer »

Nieuwsbrief juli 2022

Geschreven op

Met een zomerse nieuwsbrief wensen wij al onze huurders een fijne zomer toe. En behalve dat stellen wij onze woonconsulenten aan u voor, leest u een aantal wist-u-datjes en vertellen wij u over onze ambitie om te bouwen! De nieuwsbrief van juli 2022 valt deze week bij onze huurders op de deurmat. Wilt u de voorgaande nieuwsbrieven nog eens lezen? U vindt ze hier op onze website.

Lees meer »

In de zomer zijn wij op aangepaste tijden bereikbaar

Geschreven op

In de periode van maandag 25 juli t/m donderdag 25 augustus zijn wij alleen in de ochtenden telefonisch bereikbaar. U kunt van maandag t/m donderdag van 8.30 - 12.00 uur telefonisch contact met ons opnemen via (040) 283 45 08. Spoedreparatieverzoeken kunt u natuurlijk wel dag en nacht doorgeven via ons algemene nummer: (040) 283 45 08. Wij wensen iedereen een fijne zomer toe!

Lees meer »

Maak kennis met onze nieuwe woonconsulenten

Geschreven op

In mei 2022 zijn de tijdelijke krachten binnen team Wonen vervangen door ‘vaste’ medewerkers: Hans van de Ven, Tessa van Hooff en Hans Ooms. Misschien heeft u een van onze nieuwe collega's al gezien? Zij stellen zich hier graag aan u voor. Mijn naam is Hans van de Ven en sinds 1 mei ben ik als woonconsulent werkzaam binnen het team Wonen. Hie

Lees meer »

De energietoeslag van 800 euro: misschien heeft u er ook wel recht op!

Geschreven op

Zoals u vast hebt gemerkt moet iedereen meer betalen voor gas en elektriciteit. Steeds meer mensen hebben moeite om hun energierekening te betalen. De overheid wil deze mensen graag helpen. Daarom krijgt iedereen die er recht op heeft 800 euro. Dit heet de energietoeslag. In dit bericht vertellen we u erover want misschien heeft u er ook wel recht op. Wat is de energietoeslag?

Lees meer »

Wooniezie: 2021 in cijfers

Geschreven op

Het jaarverslag over de woonruimteverdeling van Wooniezie in 2021 is klaar. De belangrijkste cijfers zijn overzichtelijk in kaart gebracht. Wilt u meer weten over het aantal actief woningzoekenden, de gemiddelde zoektijd of welke woningen er werden aangeboden in 2021? Klik dan op de button hieronder. Wooniezie 2021 in cijfers

Lees meer »

Vluchtelingen in schoolgebouw Vrouwkensakker

Geschreven op

Het schoolgebouw aan de Vrouwkensakker in Nuenen wordt ingezet voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen. Daartoe is in overleg met de gemeente Nuenen besloten. Eerst moeten er nog wat aanpassingen aan het schoolgebouw worden aangebracht. Daar zorgt de gemeente voor. Het schoolgebouw is naar verwachting eind mei klaar Dat betekent dat vanaf juni de vluchtelingen daar onderdak kunne...

Lees meer »

Huurverhoging 2022

Geschreven op

Vóór 1 mei ontvangen huurders van Helpt Elkander een brief met daarin de voorgestelde huurverhoging per 1 juli 2022. De overheid bepaalt met hoeveel procent de huur verhoogd mag worden. In 2021 mocht de huur van een sociale huurwoning niet verhoogd worden. Per 1 juli 2022 mag dit weer wel. In de Huurkrant Helpt Elkander 2022 vindt u meer informatie over de jaarlijkse huurverhoging en alles wat...

Lees meer »

Webdesign: De Geus Internet