• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Nieuws

Bewoners Zuster Celinehof in hun nopjes met opgefriste tuin

Geschreven op

Onlangs heeft de tuin van het complex Zuster Celinehof in Nuenen een flinke opknapbeurt gekregen. De bewoners namen zelf het initiatief en Helpt Elkander ondersteunde de plannen. Lees meer in het artikel dat het Eindhovens Dagblad hierover publiceerde. Foto: © Sem Wijnhoven/DCI Media

Lees meer »

Wisseling Raad van Toezicht Helpt Elkander

Geschreven op

Op voordracht van ons Huurdersplatform is mevrouw Joos Jacobs uit Maastricht (foto) ingaande 7 april 2021 benoemd tot (tijdelijk) lid van de Raad van Toezicht (huurderscommissaris). Mevrouw Jacobs heeft een brede ervaring als toezichthouder en visitator in onze sector. Wij heten haar van harte welkom. De komende maanden wordt een definitieve opvolger geworven.

Lees meer »

Benieuwd naar de gezondheidssituatie in Nuenen?

Geschreven op

De GGD Brabant-Zuidoost ondersteunt de gemeenten in de regio met onderzoek naar de gezondheidssituatie en de factoren die daar invloed op hebben. Voor elke gemeente zijn de resultaten terug te vinden in het GGD-Kompas. Op de regiopagina voor Zuidoost-Brabant staan breder uitgezette onderzoeken, zoals het panelonderzoek rondom Corona. Interesse in hoe Nuenen ervoor staat?

Lees meer »

Hoe gaat Helpt Elkander om met corona?

Geschreven op

Tijdens de persconferentie van 23 februari heeft premier Rutte aangekondigd dat de meeste maatregelen van de huidige lockdown wederom worden verlengd. Bij Helpt Elkander blijven we deze maatregelen volgen om te voorkomen dat er meer besmettingen bij komen. Voor uw veiligheid en die van onze medewerkers. Wij hopen op uw begrip en medewerking.

Lees meer »

Urgentie: huurder aan het roer

Geschreven op

Urgent woningzoekenden voor de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre die in aanmerking komen voor urgentie mogen met ingang van 1 maart 2021 zelf op wooniezie.nl zoeken naar een woning. Deze verandering heeft als doel dat urgent woningzoekenden zélf ‘aan het roer staan’ om een woning te vinden. Zij

Lees meer »

Verhalen uit Jo van Dijkhof

Geschreven op

Anneke Schröder, Corinne Heyrman en Bregje van Ekert maakten een voorstelling van verhalen die aan hun zijn verteld door bewoners van de Jo van Dijkhof. "In gesprek" heet de voorstelling, die te zien was bij de Lokale Omroep Nuenen. Bekijk de video

Lees meer »

Wet eenmalige huurverlaging 2021: misschien ook voor u?

Geschreven op

In 2021 geldt de Wet Eenmalige Huurverlaging Huurders met een Lager inkomen. Deze wet houdt in dat huurders met in verhouding een hoge huur en een laag inkomen recht hebben op een eenmalige huurverlaging. We leggen graag uit hoe deze eenmalige huurverlaging werkt. Het belangrijkste: als u voldoet aan de voorwaarden, krijgt u de huurverlaging vanzelf. U hoeft daar niets voor te doen.

Lees meer »

Waarschuwing: Phishing mails!

Geschreven op

Er worden uit naam van WoningNet phishing smsjes en e-mails verzonden. Hierin staat dat u verlengingskosten moet betalen. Wij adviseren u dringend om niet op de link te klikken en de afzender te blokkeren! De afzender is onbekend en deze partij wil op deze manier toegang krijgen tot uw bankrekening. Kortom, deze berichten zijn nep!

Lees meer »

Gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven en corporaties slaan handen ineen om woningnood te verminderen

Geschreven op

Persbericht 13 januari 2021 Dertien woningcorporaties in Zuidoost Brabant en de negen gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) bundelden hun krachten en maakten afgelopen jaar, gezamenlijk een plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning. Het doel: lagere bouwkosten en een versneld bouwproces. Het gaat om zowel eengezinswoningen als appartementen voor 1 of 2 personen.

Lees meer »

Verduurzamen doen we samen

Geschreven op

Gemeente Nuenen heeft een duurzaamheidskrant uitgebracht. Die is in de eerste week van januari huis-aan-huis verspreid. De krant heeft als titel 'Samen vooruit'. Dat sluit naadloos aan bij het project 'Nuenen Verduursamen', wat Helpt Elkander de komende jaren samen met Aannemersbedrijf Caspar de Haan uitvoert.

Lees meer »

Webdesign: De Geus Internet