• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Nieuws

Waarnemend bestuurder bij Helpt Elkander per 22 juli 2020

Geschreven op

De Raad van Toezicht van Helpt Elkander heeft na een intensief traject besloten om over te gaan tot het ontslag van de directeur-bestuurder. Er is sprake van onoverbrugbare verschillen over de wijze waarop Helpt Elkander bestuurd dient te worden in het kader van de wet- en regelgeving (Woningwet en Governancecode).

Lees meer »

Op aangepaste tijden telefonisch bereikbaar

Geschreven op

In de periode van maandag 20 juli tot en met donderdag 20 augustus zijn wij alleen in de ochtenden telefonisch bereikbaar. U kunt van maandag t/m donderdag van 8.30 - 12.00 uur telefonisch contact met ons opnemen via (040) 283 45 08. Spoedeisende reparatieverzoeken kunt u 24 uur per dag aan ons doorgeven via (040) 283 45 08. Ons kantoor is in verband met Corona nog gesloten voor bezoekers.

Lees meer »

Te weinig geld voor nieuwbouw en verduurzaming van huurwoningen in zes grootstedelijke regio's

Geschreven op

Enkele honderdduizenden mensen zijn in ons land op zoek naar een betaalbare woning. Rijk en gemeenten doen een dringend beroep op de woningcorporaties om de komende jaren heel veel nieuwe betaalbare woningen bij te bouwen. Maar de corporaties zijn hier helemaal niet toe in staat. Uit onderzoek in opdracht van maar liefst drie ministeries (BZK, EZK en financiën), Aedes en naar aanleiding van een...

Lees meer »

Huurverhoging per 1 juli 2020

Geschreven op

Helpt Elkander verhoogt jaarlijks per 1 juli de huurprijzen. Het zijn onzekere tijden. Met zorgen over uw eigen gezondheid en/of die van uw naasten. Zorgen over werk en inkomen door alle maatregelen die zijn getroffen. Wij leven dan ook mee met iedereen die op wat voor manier geraakt is door het coronavirus. U vraagt zich misschien af waarom we dan toch een huurverhoging doorvoeren.

Lees meer »

Update maatregelen dienstverlening Coronavirus

Geschreven op

Update: 21 april 2020 De ontwikkelingen rondom het Coronavirus volgen zich in rap tempo op. Regelmatig neemt de overheid aanvullende maatregelen om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Helpt Elkander volgt deze richtlijnen en is extra alert, zowel richting onze klanten als onze medewerkers. Vanavond werd bekend dat de meeste maatregelen verlengd worden tot 20 mei.

Lees meer »

Zonnige zang en tinkelende toetsen!

Geschreven op

Bewoners van de Jo van Dijkhof genoten op 9 april van het concert van Angela van Rijthoven en Harry Kanters. Een cadeautje van Helpt Elkander; een beetje afleiding in deze coronatijd. Komende week treedt dit muzikale duo ook nog op voor de bewoners van Zr. Celinehof/Bernhardstraat, Hugo Brouwerhof en Lindenhof. De bewoners van deze complexen ontvangen de aankondiging in de brievenbus.

Lees meer »

Grote veranderingen op de Vinkenhofjes in Nuenen Zuid

Geschreven op

Op dinsdag 31 maart 2020 informeerde woningcorporatie Helpt Elkander de bewoners van 61 woningen aan de Vinkenhofjes over de sloop van de woningen. Alle bewoners ontvingen een brief en een videoboodschap. De woningen zullen over ongeveer twee jaar plaatsmaken voor nieuwbouw. Helpt Elkander verwacht op de Vinkenhofjes minimaal een verdubbeling aan appartementen voor één- en tweepersoonshuishoude...

Lees meer »

Ook lokale woningcorporaties nemen hun verantwoordelijkheid.

Geschreven op

“Huurders, bel alleen bij spoed” In heel Nederland worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook de woningcorporaties in de gemeenten binnen Metropoolregio Eindhoven nemen hierin hun verantwoordelijkheid. Zij nemen maatregelen om het aantal contactmomenten zo klein mogelijk te houden. De

Lees meer »

Coronavirus en de richtlijnen van Helpt Elkander

Geschreven op

Sinds vrijdag 6 maart gelden voor inwoners van de provincie Noord-Brabant specifieke adviezen. Het RIVM roept mensen met een verkoudheid, hoesten of koorts op om sociale contacten te beperken en niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn te gaan. Wij gaan mee in het advies van het RIVM. Daarom vragen we u om niet naar ons kantoor te komen als u verkouden bent.

Lees meer »

Nieuwe ondernemingsstrategie 2020 t/m 2024

Geschreven op

Onlangs stelden we onze ondernemingsstrategie voor de periode 2020 tot en met 2024 vast. Daarin beschrijven we onze nieuwe koers. Van een voornamelijk beherende corporatie met de focus op (betaalbaarheid en kwaliteit van) de bestaande voorraad en zorg voor financiële continuïteit naar een corporatie die gericht is op de opgave in Nuenen en doet wat nodig is. D

Lees meer »

Webdesign: De Geus Internet