• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Wederikdreef

Op deze pagina vindt u informatie over de nieuwbouwontwikkeling op de locatie Wederikdreef 2 in Nuenen-Zuid. Daar bouwen we 18 sociale huurappartementen. Ook komen er 23 zorgwoningen voor Lunet. De appartementen worden naar verwachting in februari 2025 opgeleverd. 

START VERHUUR APPARTEMENTEN WEDERIKDREEF

Van 1 tot en met 7 juli 2024 kunnen belangstellende woningzoekenden reageren op de advertenties in Wooniezie. U kunt in Wooniezie uw zoekprofiel instellen, zodat u een tipbericht ktijgt als er een advertentie komt die aan uw wensen voldoet en bij uw inkomen past.

De appartementen worden toegewezen op basis van inschrijftijd
Hoe langer iemand ingeschreven staat, hoe groter de kans op een woning. Het inkomen en de huishoudsamenstelling moeten wel passend zijn. 

Van die 18 appartementen is een aantal gereserveerd voor doorstroomkandidaten
Dit zijn huurders van Helpt Elkander van minimaal 65 jaar, die nu nog een grote gezinswoning huren. Zij krijgen voorrang om naar een van deze appartementen te verhuizen. De toewijzing van de zorgwoningen gebeurt door Lunet. Dat gaat buiten Helpt Elkander om.  

Hieronder vindt u de brochure en de plattegronden.

Brochure 

Plattegronden
 


ARTIST IMPRESSIES PLAN WEDERIKDREEF

Hieronder vindt u 4 artist impressies van het nieuwbouwplan. Steeds gezien vanuit een andere hoek. De artist impressies zijn indicatief.

Impressie vanuit hoek Wederikdreef/Vallestap
Impressie vanuit hoek Wederikdreef/Vallestap: de 18 sociale huurappartementen

Impressie hoek Vallestap/Sleedoornlaan
Impressie vanuit hoek Vallestap/Sleedoornlaan met links de 18 sociale huurappartementen en rechts de 23 zorgwoningen voor Lunet

Impressie vanuit Sleedoornlaan
Impressie vanuit Sleedoornlaan: de 23 zorgwoningen voor Lunet

Rechts de achterkant appartementen aan de Vallestap; links de zorgwoningen
Impressie vanuit Wederikdreef met rechts de achterkant van de appartementen aan de Vallestap en links de zorgwoningen


23 april 2024

Vandaag bereikten we het hoogste punt van de nieuwbouwontwikkeling aan de Wederikdreef in Nuenen. Bouwbedrijf Peter Peters bouwt op deze locatie voor ons 18 sociale huurappartementen en 23 (Lunet) zorgwoningen. Deze mijlpaal vierden we samen met de aannemer en met medewerkers van Helpt Elkander en Lunet. Nadat Sylvester Putters, Alexander Schoonenberg en Tina Klep (namens Huurdersplatform Helpt Elkander) de vlag hadden gehesen, nodigde projectmanager Mark Lepelaars van Laride alle aanwezigen uit om een lekker frietje met een snack te nuttigen. We zijn weer een stap verder met de realisatie van 41 nieuwe woningen waar verschillende doelgroepen samen kunnen wonen. De verhuurprocedure wordt rond de zomer opgestart. In het eerste kwartaal van 2025 verwachten we dat de appartementen en de zorgwoningen worden opgeleverd.


12 december 2023

Op maandag 11 december werd een klein feestje gevierd op de Wederikdreef in Nuenen. Helpt Elkander markeerde de start van de bouw met een officiële handeling. Patrick Kok, wethouder Wonen en Ruimte van gemeente Nuenen en Sylvester Putters, directeur-bestuurder van Helpt Elkander onthulden het bouwbord op de hoek Wederikdreef/Vallestap. Dat deden zij samen met enkele omwonenden, de voorzitter van het Huurdersplatform en de programmamanager Vastgoed van Lunet. Het bouwbord geeft een impressie van het complex dat het komende jaar op deze plek gaat verschijnen. 

Helpt Elkander realiseert hier 23 zorgwoningen voor Lunet en 18 sociale huurappartementen. De verwachte oplevering is in februari 2025. Bouwbedrijf Peter Peters uit Schaijk gaat de woningen voor Helpt Elkander bouwen. Wij zijn ontzettend blij dat dit project aan de Wederikdreef nu tot uitvoering komt. Want er ligt een grote opgave in Nuenen om de komende jaren netto 325 sociale huurwoningen toe te voegen. Na dit project ligt de focus op de Vinkenhofjes, waar 137 sociale huurappartementen voorzien zijn.

Veel te nat
Helaas was de bouwput op de Wederikdreef nog behoorlijk nat. Daarom kon er niet met grof materieel gewerkt worden. “Ik had graag wat beton gestort,” zei Sylvester Putters in zijn woordje, “maar helaas is de grond veel te nat. We hopen op droger weer, zodat we het gebouw kunnen zien groeien.” In plaats van beton storten, onthulde hij samen met de wethouder en vertegenwoordigers van omwonenden, Huurdersplatform en Lunet het bouwbord. De directeur-bestuurder is blij dat Helpt Elkander, na jaren voorbereiding, nu eindelijk kan gaan bouwen. “We roepen met zijn allen wel dat er gebouwd moet worden, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We zijn gehouden aan allerlei regels en procedures. Gelukkig zetten we met dit project weer een stap om tegemoet te komen aan de grote vraag naar sociale huurwoningen in Nuenen.”

Samenwerking
Het plan voor de Wederikdreef is tot stand gekomen in samenwerking met gemeente Nuenen, Lunet, VFO Architects en Bouwbedrijf Peter Peters. Bij deze startbouwhandeling richtte ook wethouder Kok  het woord tot de aanwezigen, waaronder ook een aantal omwonenden, medewerkers van gemeente Nuenen, leden van het Huurdersplatform en de RvC van Helpt Elkander. Kok: “Al het goede heeft tijd nodig, maar de roep naar een woning voor uw zoon of dochter is nog nooit zo groot geweest. Zij hebben ook recht om zelfstandig te kunnen wonen, en willen niet tot in lengte van dagen elke morgen aan de ontbijttafel van vader en moeder moeten verschijnen. Of oma, die de tuin eigenlijk te groot vindt, maar simpelweg geen appartementje kan vinden. Het college is dan ook zeer blij met de voortgang van meerdere sociale woningbouwprojecten. De Wederikdreef is de eerste in de reeks waar Helpt Elkander en gemeente Nuenen samen hard aan gewerkt hebben om te kunnen realiseren. Door naast elkaar te staan en de samenwerking te blijven versterken, kunnen we snelheid blijven maken om voor onze inwoners te bouwen.”

De commercieel directeur van Bouwbedrijf Peter Peters, Alexander Schoonenberg zei trots te zijn op deze opdracht. “Samen met Helpt Elkander en VFO architecten hebben wij dit project in bouwteam verder uitgewerkt tot aan het definitieve ontwerp. Het is voor ons dan ook een mijlpaal dat we nu met alle partijen de start samen kunnen vieren.”


28 september 2023

De bouwhekken zijn geplaatst en het bouwterrein wordt ingericht. 
Bouwbedrijf Peter Peters is gestart met de eerste werkzaamheden voor de realisatie van een mooie nieuwbouwontwikkeling. Op de locatie aan de Wederikdreef komen 18 sociale huur appartementen en 23 zorgwoningen voor Lunet. Er wordt nog een officieel moment ingepland om de start van de bouw te vieren.


8 februari 2023

De Raad van State heeft op 1 februari 2023 uitspraak gedaan in de zaak Wederikdreef. De ingediende bezwaren zijn ongegrond verklaard. Dit betekent dat het bestemmingsplan definitief is.

We kunnen nu de volgende stap zetten richting voorbereiding en realisatie van dit project
We gaan op deze locatie een mooie nieuwbouwontwikkeling realiseren. Er komen 18 sociale huur appartementen en 23 zorgwoningen. We streven ernaar nog dit jaar met de bouw te starten en hopen dan voor het einde van 2024 de appartementen en de zorgwoningen op te leveren.


18 januari 2023

Het bestemmingsplan is nog niet onherroepelijk verklaard. Na goedkeuring van het bestemmingsplan door de gemeenteraad van Nuenen op 16 december 2021, heeft het bestemmingsplan gedurende 6 weken opnieuw ter inzage gelegen. In die periode was het mogelijk om bij de Raad van State bezwaar te maken tegen het bestemmingsplan. Een aantal omwonenden van de bouwlocatie heeft gebruik gemaakt van dat recht en heeft begin 2022 haar bezwaren kenbaar gemaakt bij de Raad van State. Op 12 december 2022 heeft de Raad van State de bezwaren van de appelanten behandeld.
De verwachting is dat de Raad van State voor eind maart 2023 een uitspraak doet in deze zaak.

 


25 december 2021

Op 16 december 2021 heeft de gemeenteraad van Nuenen het bestemmingsplan voor de voormalige schoollocatie aan de Wederikdreef 2 goedgekeurd. Het bestemmingsplan wordt vervolgens gedurende 6 weken opnieuw ter inzage gelegd voordat het onherroepelijk wordt.

De officiële publicatietermijn is op 25 december ingegaan.

De link naar het bestemmingsplan Wederikdreef vindt u hier: Ruimtelijkeplannen.nl.
Het bestemmingsplan kunt u ook fysiek inkijken bij de balie van het gemeentehuis.


6 april 2021

In 2020 hebben we, samen met gemeente en Lunet zorg, gewerkt aan de verdere uitwerking van de plattegronden en de uitstraling van het gebouw. Daarnaast is veel nagedacht over het parkeren, het groen om het gebouw en de plaats van de afvalcontainers. Dit alles om tot een haalbaar plan te komen, dat op instemming kan rekenen van alle betrokkenen. We verwachten 2021 de procedure te kunnen starten om het bestemmingsplan te wijzigen. Voor die tijd overleggen we nog met het Huurdersplatform, gemeente en de omwonenden over het plan.


16 juli 2019

Op de locatie in de Wederikdreef waar voorheen de basisschool stond, gaat Helpt Elkander nieuwe woningen bouwen. Een mix van sociale huurappartementen voor 1 à 2 persoons huishoudens en zorgunits voor mensen met een zorgvraag. De plannen worden op dit moment gemaakt.

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet