• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Geen huurverhoging per 1 juli 2021

In februari maakte de overheid bekend dat de huren van sociale huurwoningen dit jaar niet verhoogd worden per 1 juli. Goed nieuws voor onze huurders! 

Geen huurverhoging voor sociale huurwoningen 
Ieder jaar passen we o1 juli de huren aan, maar dit jaar blijven de huren van alle sociale huurwoningen gelijk. We mogen de huren wel verhogen als een woning vrij komt.  

Omdat de huren per 1 juli niet worden verhoogd, ontvangen huurders geen brief dit jaar.   
Betaalt u naast de huur voor uw woning ook servicekosten, bijvoorbeeld voor schoonmaak? Dan ontvangt u voor 1 mei wel gewoon de jaarlijkse afrekening van de servicekosten 

Voor garages, parkeerplaatsen en vrije sector woningen gelden andere regels  
De huren van garages en parkeerplaatsen worden per 1 juli verhoogd met 1,4%. De huur van vrije sector woningen wordt in 2021 verhoogd met 2,4%. Huurders ontvangen hierover bericht van ons voor 1 mei. 

Een aantal huurders komt dit jaar in aanmerking voor huurverlaging 
Als dit voor u geldt, heeft u hierover in maart een brief van ons ontvangen. Heeft u vanaf 2020 te maken gehad met een inkomensdaling? En is uw inkomen de laatste 6 maanden lager dan de inkomensgrens? Dan kan het zijn dat u geen brief heeft gehad, maar toch in aanmerking komt voor huurverlaging. Kijk hier of u voldoet aan de voorwaarden en hoe u de huurverlaging kunt aanvragen. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen via (040) 283 45 08 of info@helpt-elkander.nl 

Komt u niet in aanmerking voor eenmalige huurverlaging, maar heeft u wel betalingsproblemen? 
Dan roepen wij u op om zeker contact met ons op te nemen. Neem dan ook zeker contact met ons op! We gaan samen met u op zoek naar een oplossing en kijken in welke vorm maatwerk mogelijk is in de vorm van een betalingsregeling, huurbevriezing of huurverlaging. Juist in deze tijd is het belangrijk om naar elkaar om te kijken en snappen we dat het voor onze huurders een onzekere tijd kan zijn. 

Het kabinet komt corporaties tegemoet met een verlaging van de verhuurdersheffing 
Het voordeel van geen huurverhoging komt bij onze huurders terecht. We ontvangen wel een financiële compensatie, maar hiermee zijn we er nog niet. Minder huurinkomsten betekent ook dat we minder kunnen uitgeven aan bijvoorbeeld het verduurzamen van onze woningen. We hopen dat een nieuw kabinet aan de slag gaat met verdere verbetering van de financiële ruimte voor corporaties. 

Meer informatie 
Wilt u meer weten over de jaarlijkse huurverhoging en alles wat daarmee te maken heeft? Lees verder op de pagina Huurverhoging of in de digitale huurkrant. 

 

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet