• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Rookmelders

We doen er alles aan om onze huurders zo prettig mogelijk te laten wonen. Het zorgen voor een zo brandveilig mogelijke woning hoort daar ook bij. Rookmelders waarschuwen u met een hard geluid als een brand uitbreekt. Hierdoor redden rookmelders levens. Daarom voorzien wij al onze woningen van rookmelders.

Op elke woonverdieping een rookmelder

In 2022 is het verplicht dat alle huurwoningen op elke woonverdieping een goedwerkende en veilige rookmelder hebben. Wij zijn als woningcorporatie ook verplicht om onze huurwoningen van deze rookmelders te voorzien. Dus ook als u zelf rookmelders heeft geplaatst, moeten alsnog onze rookmelders worden geplaatst. U krijgt deze rookmelders gratis.

Elektrotechnisch Buro Van Keulen plaatst de rookmelders

Hiervoor komt een monteur bij u langs. Bent u niet thuis of komt het niet gelegen, dan laat de monteur een briefje achter met gegevens. U kunt dan zelf een afspraak maken. Nadat de rookmelders zijn geplaatst, test de monteur de rookmelders. Ook krijgt u uitleg en meer informatie over de werking en het onderhoud van de rookmelders.

Instructiekaart rookmelder

Uw veiligheid staat voorop

De rookmelders voldoen aan alle wettelijke normen en zijn voorzien van een batterij die 10 jaar meegaat. Wij zorgen ervoor dat de rookmelders op tijd weer worden vervangen. Aan de rookmelders die u van ons krijgt, heeft u weinig onderhoud. Hieronder leest u wat wij doen om uw rookmelders goed te laten werken en wat u moet doen.

Als uw verhuurder:

 

Als huurder:

Monteren wij minimaal één rookmelder op elke woonverdieping. In een zolderruimte waar geen cv-ketel hangt, plaatsen wij geen rookmelder.

 

Test u elke 2 maanden de rookmelders volgens instructies die u krijgt na de plaatsing.

Zorgen wij dat na montage de werking van de rookmelders getest wordt.

 

Houdt u de buitenkant van de rookmelders stofvrij. Dit doet u door de melders af te stoffen of af te nemen met een vochtige doek.

Zorgen wij dat klachten aan de rookmelders opgelost worden.

 

Maakt u het gatenpatroon van de rookmelders 2 keer per jaar schoon (bv. in maart en september). Dit kan eenvoudig met de stofzuiger.

Vervangen wij na 10 jaar de rookmelders.

 

Neemt u bij klachten of vragen contact met ons op.

Vluchten bij brand. Wat is uw vluchtroute?

Als u te maken krijgt met brand, staat uw woning mogelijk vol met rook. Het is dan vaak lastig om een weg naar buiten te vinden. Bekijk eens, eventueel met uw huisgenoten, wat de snelste route naar buiten is. Houd rekening met obstakels die in de weg kunnen staan, deuren die niet open kunnen en/of een trap die niet genomen kan worden. Soms is het best lastig. Ook een goed vluchtplan geeft u en uw eventuele huisgenoten een veilig gevoel. En kijkt u ook eens naar de folder: tips voor een brandveilige woning.

Heeft u vragen over de rookmelders?

Meest gestelde vragen

Staat uw antwoord er niet bij? Neemt u dan contact met ons op.

 

Webdesign: De Geus Internet