• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Woningen in Bernhardstraat verduurzaamd

De onderhoudswerkzaamheden aan 22 woningen in de Bernhardstraat zijn succesvol afgerond. Behalve groot onderhoud zijn er ook verduurzamingsmaatregelen getroffen. De woningen zijn nu goed geïsoleerd en voorzien van mechanische ventilatie. De bestaande kozijnen zijn vervangen door kunststof kozijnen met HR++ glas en er zijn nieuwe cv-ketels geplaatst. De bewoners besparen hierdoor op hun energieverbruik en ervaren meer comfort in hun woning. Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd zonder huurverhoging.

En daarnaast zijn ook de balkons vervangen. Deze zijn groter gemaakt en dus beter bruikbaar. Dat is niet alleen prettiger voor de bewoners op de eerste verdieping; de bewoners op de begane grond hebben nu een mooie overkapping en meer privacy op het terras. Met het plaatsen van PV/zonnepanelen op het dak vervalt de component ‘elektra algemene ruimte’ in de servicekosten. Dit levert dus een extra besparing op voor de bewoners.

Trots en tevreden
Bewoner Jan van der Velden is trots op zijn woning. “Tijdens de werkzaamheden was er af en toe wel geluidsoverlast, maar mijn huis ziet er nu picobello uit.” 

Fijne samenwerking
Projectleider Marijn van Zelst van Helpt Elkander kijkt terug op een fijne samenwerking met Caspar de Haan. “Het zijn toch de mensen die het hem doen. En dan is het fijn te zien dat de medewerkers van zowel Caspar de Haan als die van Helpt Elkander ‘goed door één deur kunnen’ en oog hebben voor de bewoners.“

Woonlasten betaalbaar
Helpt Elkander vindt het belangrijk om de woonlasten betaalbaar te houden. Door woningen te verduurzamen kunnen mensen besparen op hun energieverbruik. In september starten de werkzaamheden voor het verduurzamen van 26 woningen aan de Koppel en de Bogerd. Verderop in dit jaar zijn ook 25 woningen in de Oranjebuurt aan de beurt.

Themabijeenkomst over energie besparen
Naast de maatregelen die Helpt Elkander laat uitvoeren, kunnen huurders ook door kleine aanpassingen in hun gedrag besparen op energielasten. Op 26 september organiseert Helpt Elkander een themabijeenkomst over energie besparen. Voor al haar huurders. Die ontvangen hiervoor nog een persoonlijke uitnodiging.

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet