• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Waarschuwing: Phishing mails!

Er worden uit naam van WoningNet phishing smsjes en e-mails verzonden. Hierin staat dat u verlengingskosten moet betalen. Wij adviseren u dringend om niet op de link te klikken en de afzender te blokkeren! De afzender is onbekend en deze partij wil op deze manier toegang krijgen tot uw bankrekening. Kortom, deze berichten zijn nep!

Wooniezie werkt niet met WoningNet en u hoeft niet te betalen voor het verlengen van uw inschrijving. Toch ontvangen sommige woningzoekenden die bij Wooniezie staan ingeschreven onderstaand smsje. In het bericht staat dat u de verlengingskosten van uw inschrijving bij WoningNet moet betalen, en dat dit kan door te klikken op een link in het bericht:

Phishing mail 

Ook blijkt er een e-mail rond te gaan met daarin hetzelfde verzoek. De mail begint zonder aanhef, de regio wordt niet genoemd, het bericht bevat spelfouten en een onbekend factuurnummer:

Wij adviseren u dringend om niet op de link te klikken en de afzender te blokkeren! 

Heeft u toch op de link in het bericht geklikt?
Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank om aan te geven dat er sprake is van digitale oplichting. Ook adviseren wij u om aangifte te doen bij de politie. Lees op de website van de Fraudehelpdesk (https://www.fraudehelpdesk.nl/fraude-melden/) welke stappen u nog meer kunt ondernemen. 

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet