• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Veel belangstelling van huurders om energie te besparen

Op 26 september en op 3 oktober 2022 organiseerden we, samen met het Huurdersplatform, een bijeenkomst voor huurders rondom het thema: energie besparen. Een heel actueel thema; dat bleek ook uit het aantal aanmeldingen. De eerste avond waren er ruim 70 bezoekers en de tweede avond nog eens 50. Een mooie opkomst.

De directeur-bestuurder van Helpt Elkander, Sylvester Putters, vertelde eerst over de opgave van Helpt Elkander. “Behalve dat we woningen moeten isoleren, is er ook een hele grote vraag naar nieuwe woningen”, aldus Putters. Om aan beide opgaven te voldoen, kiest Helpt Elkander voor de volgende aanpak. 

Nieuwbouwwoningen worden gasloos en bijna energieneutraal opgeleverd. Bij bestaande huurwoningen wordt allereerst de buitenschil geïsoleerd op het moment dat er ook planmatig onderhoud gepland staat. De woningen met een laag energielabel (E, F en G) moeten uiterlijk in 2028 naar minimaal een D-label. “En we gaan de komende maanden de mogelijkheden voor het aanbrengen van zonnepanelen onderzoeken, want daar krijgen wij veel vragen over van onze huurders”, zegt Putters.

Het tweede deel van de avond werd gepresenteerd door 2 energiecoaches van EnergieHuis Slim Wonen, Jos Habraken en Evert Koolhaas. Zij vertelden over bewustwording en eenvoudige maatregelen die huurders zelf kunnen treffen om elektriciteit en gas te besparen. Tips vindt u op www.energiehuisslimwonen.nl.

Binnenkort ontvangen de huurders van Helpt Elkander via de post een terugkoppeling van de themabijeenkomsten, met daarin tips en informatie rondom energie besparen.

 

 

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet