• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Hoe gaat Helpt Elkander om met corona?

Tijdens de persconferentie van 23 februari heeft premier Rutte aangekondigd dat de meeste maatregelen van de huidige lockdown wederom worden verlengd. Bij Helpt Elkander blijven we deze maatregelen volgen om te voorkomen dat er meer besmettingen bij komen. Voor uw veiligheid en die van onze medewerkers. Wij hopen op uw begrip en medewerking.

Op dit moment zijn onderstaande maatregelen van toepassing: 

1. Ons kantoor blijf gesloten

U kunt uw vragen via mail of telefoon aan ons stellen. Neem contact op via info@helpt-elkander.nl of via (040) 283 45 08. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8.30-12.00 en van 13.00-17.00 uur. Voor spoedreparaties kunt u ons dag en nacht bellen. Een aantal medewerkers is op kantoor aan het werk. Wij vragen uw begrip voor het feit dat de deur toch op slot blijft.

2. Alleen spoedeisende reparaties voeren wij uit

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gas- of waterlekkage, brand of liftstoring. We vragen u nadrukkelijk om een repartieverzoek dat niet noodzakelijk is uit te stellen (bijvoorbeeld een deur die klemt). Als u een reparatieverzoek bij ons indient, overleggen we met u of de reparatie nu noodzakelijk is, of dat we deze ook op een later moment uit kunnen voeren.

3. Het verhuren van woningen gaat wel door

Wel nemen we extra maatregelen. Zo kan een nieuwe huurder de woning bijvoorbeeld pas bezichtigen als de woning leeg is, Dit om contact tussen mensen te voorkomen. We proberen het proces zoveel mogelijk digitaal en telefonisch te regelen. Wij vragen hiervoor de medewerking van eenieder.

4. Het preventieve onderhoud aan cv-installaties en mechanische ventilaties starten we op

In december besloten we deze werkzaamheden stop te zetten. Om de werkzaamheden niet teveel op te laten lopen en om de veiligheid van onze huurders te waarborgen, hebben we besloten deze werkzaamheden weer op te pakken.
BIj deze werkzaamheden is het mogelijk dat de huurder in een andere ruimte verblijft en natuurlijk houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. Ook werkzaamheden aan de buitenzijde van de woning kunnen veilig plaatsvinden.

5. We starten met de technische opnames voor het verduurzamingsproject 'De meeuwen'

Dit jaar staan er 3 verduurzamingsprojecten op de planning. Voor het project 'de Meeuwen' gaan we binnenkort de technische opnames van de woningen opstarten. Ook gaan wij graag in gesprek met bewoners over de sociale verduurzaming. Dit stellen we voorlopig uit. Net zoals de werkzaamheden aan de andere twee verduurzamingsprojecten (Bernhardstraat en Jacobushoek/Meierijlaan/Quirinushof).

6. Wij gaan soepel om met eventuele huurachterstanden

Komt u in acute betalingsproblemen als gevolg van de coronacrisis? Daalt uw inkomen ineens snel door het verliezen van uw baan en/of werk als zelfstandige? Wij vragen u dan zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

7. HE en daarmee ook onze leveranciers houden zich aan het Protocol Samen Veilig Doorwerken

Dit protocol is opgesteld door onze branchevereniging Aedes en partijen in de bouw- en technieksector. Binnen dit protocol is het mogelijk om de werkzaamheden veilig doorgang te kunnen laten vinden. Belangrijk uitgangspunt is dat de huurders zelf toestemming moeten geven voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Suggesties?

Heeft u suggesties hoe we onze dienstverlening in tijden van Corona nog prettiger kunnen maken? Laat het ons weten! Dat kan via info@helpt-elkander.nl of (040) 283 45 08.

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet