• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Uitbreiding opvanglocatie Vrouwkensakker

De schrijnende oorlog in Oekraïne duurt nu al bijna een jaar. En nog dagelijks zijn volwassenen en kinderen op de vlucht voor het oorlogsgeweld. Gemeenten doen hun best om deze vluchtelingen onderdak te bieden. Zo ook in Nuenen. Sinds 2 juni 2022 vangt de gemeente Nuenen Oekraïense vluchtelingen op in de gemeentelijke opvanglocatie aan de Vrouwkensakker. Woningstichting Helpt Elkander heeft het voormalige schoolgebouw hiervoor beschikbaar gesteld. Als woningstichting vindt Helpt Elkander het belangrijk een bijdrage te leveren aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Opvang Oekrainers in Nuenen

Om aan de groeiende vraag naar opvang in de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost te voldoen, hebben de gemeente Nuenen en Helpt Elkander samen de mogelijkheden verkend om de bestaande opvanglocatie uit te breiden. De klaslokalen in het oude gedeelte van het schoolgebouw aan de Vrouwkensakker zijn geschikt bevonden om, na verbouwing, extra vluchtelingen op te vangen. De gemeente neemt de verbouwing op zich. Zij verwacht in maart te kunnen starten met de interne verbouwing van de klaslokalen en streeft ernaar de verbouwing uiterlijk in juli af te ronden.

Atelier Nuenen

De betreffende klaslokalen zijn op dit moment in gebruik door Atelier Nuenen. Helpt Elkander heeft voor het schilderscollectief een goede alternatieve locatie gevonden in het steunpunt aan de Goudvinkhof 12A. De huidige gebruikers van het steunpunt worden dan ondergebracht in de ontmoetingsruimte van de Jo van Dijkhof.

Omwonenden

Wij zijn erg blij dat de Oekraïense vluchtelingen op deze locatie in Nuenen opgevangen kunnen worden. De omwonenden ontvingen op 3 februari een gezamenlijke brief van gemeente Nuenen en Helpt Elkander. Op die manier zijn zij als eerste geinformeerd over de uitbreiding van de opvanglocatie. 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Nuenen? Belt u dan met de gemeente Nuenen op telefoonnummer (040) 263 16 31 of stuur een e-mail naar oekrainers@nuenen.nl.

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet