• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Themabijeenkomst over passend wonen voor senioren

Deze week ontvangen huurders van 55 jaar en ouder een uitnodiging voor een themabijeenkomst over passend wonen voor senioren. Helpt Elkander organiseert die bijeenkomst op woensdag 11 oktober om 19.30 uur in Buurthuis Gastvrij aan de Jo van Dijkhof 110 in Nuenen.

Tijdens die bijeenkomst wordt de vraag gesteld: denkt u wel eens na over hoe u in de toekomst wilt wonen? Er komen namelijk steeds meer ouderen bij en mensen worden steeds ouder. Ook op het gebied van de zorg zijn veel ontwikkelingen gaande die van invloed zijn op het wonen in de toekomst. Frank Hendriks, manager bij Archipel, vertelt hierover en neemt de huurders op een interactie manier hierin mee.

Doorstromen helpt
Ouderen moeten steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. Een aantal woont al in een gelijkvloerse woning waar ze tot op hoge leeftijd kunnen blijven wonen. Maar er zijn ook senioren die in een grote eengezinswoning wonen. Is die woning in de toekomst nog passend als je ouder wordt, een ziekte krijgt of gehandicapt raakt? Helpt Elkander start in januari 2024 met een pilot. Huurders van 65 jaar en ouder die nu in een grote eengezinswoning van Helpt Elkander wonen, kunnen met voorrang doorstromen naar een passende gelijkvloerse huurwoning.

Bij de themabijeenkomst is ook het Huurdersplatform aanwezig
Het Huurdersplatform praat mee over het beleid van Helpt Elkander. De leden vertellen u over welke onderwerpen zij meepraten en waarover zij advies hebben uitgebracht.

Wij hopen op een grote opkomst
Het is wel wenselijk dat genodigden zich aanmelden. Dit kan per e-mail: info@helpt-elkander.nl of telefonisch via (040) 283 45 08.

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet