• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Opvanglocatie Oekraïners aan Vrouwkensakker uitgebreid

De gemeente Nuenen heeft de huidige gemeentelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen uitgebreid. In totaal verblijven er nu bijna 100 Oekraïense vluchtelingen in het voormalige schoolgebouw aan de Vrouwkensakker. Voorheen was Schilderscollectief Atelier Nuenen hier ook gevestigd. Die heeft in maart een onderkomen gevonden aan de Goudvinkhof.

De voormalige schoollokalen zijn omgebouwd naar 17 kamers. Deze week hebben Woningstichting Helpt Elkander en de gemeente Nuenen de nieuwe huurovereenkomst ondertekend.

Sinds 2 juni 2022 vangt de gemeente Nuenen Oekraïense vluchtelingen op in de gemeentelijke opvanglocatie aan de Vrouwkensakker. Woningstichting Helpt Elkander, eigenaar van het voormalige schoolgebouw, heeft aangeboden het gebouw hiervoor tot ten minste eind 2024 beschikbaar te stellen. Als woningstichting vindt Helpt Elkander het belangrijk een bijdrage te leveren aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

De oorlog in Oekraïne houdt aan en de verwachting is dat deze niet binnen afzienbare tijd eindigt. Nog dagelijks zijn volwassenen en kinderen op de vlucht voor het oorlogsgeweld. Om aan de groeiende vraag naar opvang in de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost te voldoen, hebben de gemeente Nuenen en Helpt Elkander samen de mogelijkheden verkend om de bestaande opvanglocatie uit te breiden.

Foto: Sylvester Putters (directeur-bestuurder Helpt Elkander) en wethouder Niels Wouters (gemeente Nuenen) bij de ondertekening van de huurovereenkomst.

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet