• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Op afstand en toch dichtbij de bewoners

Op maandag 31 augustus 2020 organiseerden Helpt Elkander en Caspar de Haan een informatiebijeenkomst voor bewoners in de Bernhardstraat.

Wij gingen met de bewoners in gesprek, niet alleen over de geplande verduurzamingswerkzaamheden maar ook over de sociale verduurzaming van het complex. De bewoners hadden al een bewonersboekje ontvangen met daarin uitleg over de verduurzamingsplannen.

Van te voren was aan de bewoners gevraagd om na te denken over hun ervaringen als bewoner van de Bernhardstraat. Hoe vindt u het om hier te wonen? Wat zou u willen verbeteren? Dat soort vragen. Daarover werd ook het gesprek gevoerd. Samen met medewerkers van de LEVgroep en mensen van Buurtvereniging Omgeving Andriesplein (BOA). Zij zetten zich in voor verbinding tussen mensen binnen de Nuenense Gemeenschap. Dit doen zij onder andere door inwoners te ondersteunen bij het houden of creëren van een prettige woon- en leefomgeving. Ook voor individuele ondersteuning kun je bij De LEVgroep terecht.

Het doel was enerzijds om te informeren en anderzijds om behoeftes, ideeën en wensen op te halen bij de bewoners van de Bernhardstraat. En dat is gelukt. Er ontstonden leuke ideeën en initiatieven waar we de komende tijd met elkaar aandacht aan besteden.

We kijken terug op een geslaagde aftrap van het project Bernhardstraat!

 

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet