• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Huurwoningen voorzien van nieuwe rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 is het in woningen verplicht om goedgekeurde rookmelders te hebben hangen. Gelukkig hoefden onze huurders daar niet zelf voor te zorgen. Dat hebben wij voor hen gedaan. Zonder daarvoor een vergoeding te vragen. Elektrotechnisch Buro Van Keulen uit Nuenen was geselecteerd om de 1.350 huurwoningen te voorzien van nieuwe rookmelders. In een paar maanden tijd was de klus geklaard.

Rookmelders dragen bij aan de veiligheid in huis. Op iedere verdieping met een woonkamer, slaapkamer of keuken moet een rookmelder hangen. Zo krijgen de bewoners sneller een waarschuwing bij rook of brand. De rookmelders voldoen aan alle wettelijke normen en zijn voorzien van een batterij die 10 jaar meegaat.

Bijna alle woningen zijn nu voorzien van nieuwe rookmelders
De meeste woningen zijn bezocht zonder een afspraak te hoeven maken. De bewoners die niet thuis waren, zijn later opnieuw bezocht, nadat hiervoor een afspraak was gemaakt.

Meneer Sanders uit de Lindenhof is heel tevreden. “Ik was op het moment toevallig thuis, dus de monteur kon direct aan de slag. Hartstikke goed gegaan, vlug gegaan, hooguit een kwartiertje werk en de monteur was alweer klaar. Complimenten aan de monteur die alles ook nog eens netjes heeft achtergelaten. Ik ben super tevreden; een fijn en veilig gevoel.”

Maatwerk
Op één adres is een speciaal systeem aangebracht, omdat de bewoner doof is. Het systeem is voorzien van flits- en trillingssignalen zodat de bewoner kan zien of voelen als er iets aan de hand is. 

Nog zo’n 40 woningen te gaan
Een beperkt aantal woningen is nog niet voorzien van nieuwe rookmelders, omdat met die bewoners nog geen afspraak gemaakt kon worden. Die bewoners worden opgeroepen om zelf alsnog een afspraak te maken. Daarvoor kan men telefonisch contact opnemen met onze opzichter, Tim van der Aa via (040) 283 45 08 of via info@helpt-elkander.nl.

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet