• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Ook lokale woningcorporaties nemen hun verantwoordelijkheid.

“Huurders, bel alleen bij spoed”

In heel Nederland worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook de woningcorporaties in de gemeenten binnen Metropoolregio Eindhoven nemen hierin hun verantwoordelijkheid. Zij nemen maatregelen om het aantal contactmomenten zo klein mogelijk te houden.

De 13 woningcorporaties in de MRE bezitten ruim 100.000 woningen en bieden 250.000 inwoners met een kleinere beurs of met een zorg- en begeleidingsvraag een betaalbaar thuis. Die positie brengt een verantwoordelijkheid met zich mee. Hun basisdienstverlening gaat door, maar op een andere manier, die gevolgen heeft voor de huurder. Zo zijn de kantoren gesloten voor inloop en handelen de corporaties zoveel mogelijk bewonersvragen telefonisch en per mail af. Daarbij doen ze een verzoek op de bewoners alleen te bellen als het spoed heeft. En vragen ze om begrip dat sommige werkzaamheden langer duren dan normaal.

Alleen spoedreparaties
Zo worden voorlopig alleen de spoedreparaties uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld gas- en waterlekkages, buitensluitingen en liftstoringen. Hiervoor is elke woningcorporatie 7 dagen in de week 24 uur per dag bereikbaar. “Voorwaarde is wel dat geen van de bewoners hoest, verkouden is of koorts heeft”, aldus een woordvoerder van de gezamenlijke woningcorporaties. “Daarnaast vragen we aan de bewoner ruimte voor de vakman om de werkzaamheden uit te voeren. Blijf op afstand. Bij voorkeur in een andere kamer.” De veranderingen in de standaard verhuurprocessen, gaat ook de nieuwe huurder merken. Deze kan de woning pas bezichtigen als de oude bewoner al vertrokken is.

Van Cranendonck tot Oirschot
In de 21 gemeenten van Metropoolregio Eindhoven zijn 13 woningcorporaties werkzaam: Bergopwaarts, Compaen, Goed Wonen Gemert, Helpt Elkander, Sint Trudo, ‘thuis, Volksbelang, woCom, Woningbelang, Woonbedrijf, Wooninc., Woonpartners en De Zaligheden. Huurders met vragen vinden meer informatie op de website van hun lokale woningcorporatie.

 

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet