• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Helpt Elkander en gemeente ’verduursamen’ met bewoners

Op 12 september verzamelden zich vele bewoners van het complex Hugo Brouwerhof in een schaduwrijk plekje in hun binnentuin. Helpt Elkander organiseerde samen met Jos Habraken, duurzaamheidspromotor bij gemeente Nuenen, een activiteit waarbij bespaarcoaches bij de bewoners thuis kleine energiebesparende maatregelen aanbrengen. Helemaal gratis.

Deze actie is een vervolg op de actie van gemeente Nuenen en Helpt Elkander in 2021. Toen ontvingen alle huurders een energiebox met daarin materialen om zelf aan de slag te gaan, zoals radiatorfolie, douchezandloper en ledlampen. De actie van nu is erop gericht om, waar nodig, bewoners te helpen met het aanbrengen van die materialen.

Veel reacties
Dat deze activiteit aansloeg, bleek uit de vele aanmeldingen. Op de oproep reageerden 28 van de 41 bewoners. Dit geeft ook wel de betrokkenheid aan van bewoners rondom dit onderwerp. “Door het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen kan de besparing oplopen tot gemiddeld € 120,- per huishouden. Ieder jaar opnieuw. En dat loont de moeite”, aldus Jos Habraken.

Met z’n tweeën
8 bespaarcoaches, allemaal deskundige en enthousiaste vrijwilligers, gingen in teams van 2 man samen met de bewoners in huis aan de slag. Ook medewerkers van Helpt Elkander hielpen mee. Veel bewoners hadden zelf al maatregelen genomen en waar nodig hebben de bespaarcoaches die aangevuld.

Doorgeefwaardebon
De bewoners ontvingen een waardebon om door te geven aan mensen met een kleinere beurs in de gemeente Nuenen die bij het aanbrengen van deze maatregelen ook wel wat hulp kunnen gebruiken. Dan is het echt ‘verduursamen’.

Kunt u hierbij ook wel hulp gebruiken?
Stuurt u dan een e-mail naar: stroomversnelling@nuenen.nl en vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer. Een van de bespaarcoaches neemt dan contact met u op om een afspraak te maken voor een huisbezoek.

Vervolg
Deze actie is geslaagd en vraagt om een vervolg. Helpt Elkander gaat kijken in welke straat/complex zij zo’n zelfde actie kan uitzetten. Dat doet zij uiteraard samen met de bespaarcoaches en in overleg met de duurzaamheidspromotor. De bewoners ontvangen daarvoor dan een uitnodiging.

 

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet