• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Feestelijke opening 20 gasloze huurappartementen

Met het doorknippen van een lint door twee bewoners zijn op donderdag 11 april 2019 de eerste 20 gasloze huurappartementen in Nuenen feestelijk geopend.

Helpt Elkander transformeerde de kantoorgebouwen aan de Vincent van Goghstraat en de Bergvinkhof naar bijna energieneutrale woningen. Caspar de Haan onderhoud & renovatie startte in augustus met de werkzaamheden. Begin april ontvingen de eerste bewoners, volgens planning, de sleutels van de woningen die geschikt zijn voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Gasloos

De appartementen hebben geen traditionele gasaansluiting meer; een primeur in de sociale woningbouw in Nuenen. De woningen zijn extra goed geïsoleerd en worden verwarmd met warmtepompen. De energie wordt zoveel mogelijk opgewekt door zonnepanelen op het dak. Helpt Elkander draagt op deze manier bij aan minder CO2 uitstoot. En door een lagere energierekening blijven de woonlasten voor huurders betaalbaar.
Aan de Vincent van Goghstraat zijn 14 gasloze appartementen gerealiseerd en het oude kantoor van Helpt Elkander aan de Bergvinkhof is omgebouwd tot 6 gasloze appartementen. Alle appartementen zijn met een huurprijs van € 607 bereikbaar voor mensen met recht op huurtoeslag.

Eén- en tweepersoonshuishoudens

In Nuenen is een tekort aan sociale huurwoningen geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. “Het is goed dat Helpt Elkander inspeelt op deze behoefte en daarbij ook rekening houdt met de betaalbaarheid”, aldus wethouder Caroline van Brakel. “Samen met Helpt Elkander en haar huurdersorganisatie kijken we goed naar wat nodig is in Nuenen en daarover maken we concrete prestatieafspraken. Zo werken we samen aan een toekomstbestendige en duurzame woningvoorraad in Nuenen.”

Tevreden nieuwe bewoners

Helpt Elkander reikte op 1 april de sleutels uit aan de eerste bewoners. Huurders reageerden op de advertentie op Wooniezie en accepteerden de woningen op basis van een tekening. “Ik ben positief verrast door het resultaat. Het was ook fijn dat we zelf konden kiezen uit pakketten voor de keuken, badkamer en toilet”, aldus een bewoner van de Bergvinkhof. “De openstaande afwerkpuntjes zijn snel opgepakt door de aannemer en nu ga ik zelf aan de slag om er mijn eigen thuis van te maken”.

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet