• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

De energietoeslag van 800 euro: misschien heeft u er ook wel recht op!

Zoals u vast hebt gemerkt moet iedereen meer betalen voor gas en elektriciteit. Steeds meer mensen hebben moeite om hun energierekening te betalen. De overheid wil deze mensen graag helpen. Daarom krijgt iedereen die er recht op heeft 800 euro. Dit heet de energietoeslag. In dit bericht vertellen we u erover want misschien heeft u er ook wel recht op.

Wat is de energietoeslag?
De energietoeslag is een bedrag van 800 euro. Dat geld is bedoeld om je te helpen met het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit. De gemeente Nuenen zorgt voor de uitbetaling van de toeslag aan de inwoners van Nuenen. 

Voor wie is de energietoeslag bedoeld?
U heeft recht op de energietoeslag als uw inkomen rond het sociaal minimum is. Het maakt daarbij niet uit of u dat geld krijgt omdat u een uitkering heeft of omdat het salaris is van uw werk.

Wie krijgt de energietoeslag automatisch?
Huishoudens met een laag inkomen die bij de gemeente bekend zijn, krijgen de energietoeslag automatisch. U hoeft niets te doen als u een bijstandsuitkering of IOAW-uitkering ontvangt. U hoeft ook niets te doen als u in 2021 maandelijks bijzondere bijstand heeft gekregen. Als het goed is heeft de gemeente Nuenen eind mei de toeslag dan aan u uitbetaald.  

Woont u met meerdere mensen op één adres? Dan wordt de energietoeslag uitbetaald aan de hoofdbewoner. De hoofdbewoner is de persoon die het langst ingeschreven staat op het adres. 

Wanneer kan ik de energietoeslag aanvragen?
Heeft u een laag inkomen (tot 120% van de bijstand), maar heeft u de toeslag niet automatisch gekregen? Dan kunt u vanaf 13 juni 2022 de energietoeslag aanvragen via de website van de gemeente Nuenen. Op deze website vindt u ook de maximale inkomens die gelden voor het ontvangen van de energietoeslag. 

Tip: Weet u niet zeker of u recht heeft op de 800 euro?
Vraag de energietoeslag dan altijd aan. U hoort dan vanzelf of u er wel of geen recht op heeft.

Heeft u moeite om de huur te betalen?
Neem dan tijdig contact op met Helpt Elkander. Wij zoeken graag samen met u naar een oplossing.

 

 

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet