• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Beleid zonnepanelen klaar in februari 2023

De laatste tijd krijgen wij veel vragen van huurders over het plaatsen van zonnepanelen. Of Helpt Elkander dat gaat doen of dat huurders die zelf mogen plaatsen. Voorlopig gaan we nog niet collectief zonnepanelen plaatsen. En wij geven nu ook geen toestemming om zelf zonnepanelen te plaatsen.

Maar de komende maanden gaan we wél werken aan een zonnepanelenbeleid. In februari 2023 hopen wij te kunnen melden of Helpt Elkander wel of niet collectief zonnepanelen gaat plaatsen. En wat dat dan voor onze huurders betekent.

Met zo’n beleid bouwen we een aantal zekerheden in
Zoals de garantie op de kwaliteit van de zonnepanelen. En ook het borgen van het beheer en het onderhoud. Daarnaast moeten we afspreken wat er met de zonnepanelen op uw dak gebeurt als de huurder gaat verhuizen. En we moeten kijken welke daken geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen.

Het plaatsen van zonnepanelen vraagt om extra investeringen
En ook wij kunnen ons geld maar één keer uitgeven. We hebben geld nodig om energiezuinige woningen te bouwen, want er is een groot tekort aan woningen. Maar even belangrijk is dat we bestaande woningen isoleren om het gasverbruik te verlagen. Daarnaast gaan we nu ook kijken wat we kunnen doen aan de vraag naar zonnepanelen.

We begrijpen dat iedereen naar mogelijkheden zoekt om te besparen op de energierekening
Kijk ook eens op de website van EnergieHuis Slim Wonen. Daar vindt u een aantal tips om zelf aan de slag te gaan met energie besparen: www.energiehuisslimwonen.nl.

 

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet