Ik wil zelf mijn woning aanpassen

Als u uw woning wilt aanpassen aan uw persoonlijke smaak, geven wij u daarvoor de ruimte. Het is uw woning en daar mag u een fijn thuis van maken. U mag dan ook uw huurwoning naar uw eigen wensen aanpassen. U kunt de woning van binnen schilderen, behangen en stofferen zoals u zelf wilt. Maar misschien wilt u wel een mooiere badkamer, een aanbouw of extra toilet? Ook dat is mogelijk.

​Natuurlijk is er een aantal (wettelijke) regels waaraan u zich moet houden als het gaat om het aanpassen van uw woning.

Heeft u toestemming nodig?

Voor bepaalde aanpassingen in uw woning heeft u geen toestemming van ons nodig en kunt u meteen aan de slag. Voor andere zaken moet u vooraf met ons overleggen en toestemming vragen.
Bij het beoordelen van uw aanvraag tot aanpassen van de woning toetsen we of deze volgens de geldende voorwaarden gedaan kan worden. Wij geven dan ook aan of u de aanpassing zo mag laten als u verhuist of dat u de aanpassing weer ongedaan moet maken. Voor sommige aanpassingen kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding op het moment dat u de woning verlaat, mits wordt voldaan aan alle voorwaarden uiteraard.

In dit overzicht ziet u voor welke aanpassingen u toestemming moet aanvragen, wat u moet doen als u verhuist en of u voor de aanpassing mogelijk een vergoeding krijgt.
Toestemming moet u bij ons schriftelijk aanvragen. U kunt hier het aanvraagformulier Zelf aanpassen van uw woning downloaden.
Na ontvangst nemen wij uw aanvraag in behandeling. Afhankelijk van de soort aanpassing ontvangt u een brief met goedkeuring of nemen wij contact met u op. Zodra u goedkeuring heeft ontvangen, kunt u aan de slag.

Onderhoud aan uw eigen woningaanpassing

Wanneer u zelf uw woning aanpast, bent u automatisch verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties aan de door u aangebrachte voorziening. Ook bent u aansprakelijk voor eventuele schade die wordt veroorzaakt door het aanpassen van uw woning.

Website:

Vergroten

U kunt de pagina weergaven vergroten op de volgende manieren:

  • Ctrl-toets en Muiswiel

    Houd de Ctrl-toets ingedrukt en beweeg tegelijk uw muiswiel omhoog om te vegroten of omlaag om te verkleinen.
  • Ctrl-toets en Plus- of Min-toets

    Houd de Ctrl-toets ingedrukt en druk tegelijk op de - (min) toets om te verkleinen of op de + (plus) toets om te vergroten.
  • Terug naar originele grootte

    Houd de Ctrl-toets ingedrukt en druk tegelijk op de 0 (Nul) toets.

Klik ergens op de pagina om dit venster te sluiten